Beklenen seçim süreci hızla tamamlandı. Sürprizlerle dolu bir sonuç çıktı ortaya. Öncelikli şu kesin olarak söylenmelidir ki diğerinin fikri ne kadar zıt görülse de sandık iradesi saygıyı hak eder.
 Cumhuriyet yönetim sistemi akıllıca işletilebildiği müddetçe sorun çıkmaz, çıkmamalı da çünkü aksi tercihler, iradelerin yok sayıldığı yönetim şekilleri demektir ki bu en kötüsüdür. Tercihler sınanmalı ve tercih edenler kararlarında ne kadar haklı ve ya haksız olduklarını yaşayarak görmelidirler.
 Bu seçim tek başına iktidar çıkaramadı ortaya. Bu anlamda kaçınılmaz bir koalisyonun eşiğindeyiz. Büyük genel kanıya göre son derece negatif bu birleşmeyi pozitife dönüştürme ihtimalini neden hep yok sayarız. Bu kadar uç fikirli bir Türkiye tek bir irade çıkaramadıysa çokların oluşturduğu ortak bir irade ile daha zengin bir kültür oluşturma şansı olamaz mı acep. Hatta dört parti oyları oranında… çok enteresan oldu belki ama gerçektende samimiyetle uygulanabilse… nasıl olurdu acaba….
 Ayrıca sürecin tamamlanmasının ardından tamda bir taşkınlık, provokasyon ve karmaşa yaşanmamasına sevinecekken Diyarbakır’da seçim öncesinde mitingde patlatılan bomba ve seçim sonrasında Aytaç Baran ve üç kişinin daha öldürülmesi son derece üzücü ve tehlikeli gelişmelerdir. Umarım bu tehlikeli gelişmeler şu an itibari ile son bulmuş olsun ve istikrar ve güven ortamının bozulmasını bekleyen tüm etkenler daha fazla sevindirilmesin.
 Facedeki Hdp li bir arkadaşımın Aytaç Baran’ın öldürülmesinin ardından failleri için ettiği beddua geldi aklıma. Bu anlamda her iki taraftan ve hangi taraftan olursa olsun lanetlenebilse öldürülmeler, suikastlar ve ortalık karıştırıcılar bir ağızdan samimiyetle, acaba durur mu kanlar ve tehlikeli karışıklıklar başlamadan biter mi?…
 Bu son tablo ile Ak parti başarısız gibi görülse de % 41 ile birinci parti olmuştur. Ancak şu da bir gerçektir ki bir kayıp söz konusudur. İnşallah veriler objektif bir şekilde incelenir ve tedbirler Türkiye ve Urfa için ivedilikle alınır. Başbakan Davutoğlu’nun kişiliği, Ülkeye kattıklarında şüphesi olmayan biri olarak duyduğum saygının yanı sıra acaba diyorum bundan sonraki süreçte Numan Kurtulmuş’a bir şans verilmeli mi ki acaba… Bir fikir!
 Son olarak bu seçimlerde en büyük sevincim Fakıbaba’ya hak ettiği Vekillik yolunun açılmış olması oldu.
 Saygılarımla… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49