Evet, koskoca bir yıl daha geride kaldı.
Bugün 2016 yılının ilk günü.
Öncelikle 2016 yılının başta sağlık olmak üzere hepinize mutluluk, huzur ve helalinden bol kazançlar getirmesini temenni ediyorum.
2015 yılı artısı ve eksisi ile geride kaldı.
Şimdi önümüzde umutla dolu bir yıl var.
Peki, 2016 yılında neler olmalı?
2016 yılına ülkemizde yeni anayasa ve başkanlık sürecinin damga vuracağına inanıyorum. Yeni anayasa geniş katılımlı bir anayasa mı olur? Yoksa halkın oylarına mı başvurulur bilinmez ama Başkanlık sistemi ile ilgili düşüncelerin geniş yankı uyandıracağı bir gerçek.
2016 yılına yen demokrasi ve başkanlık sisteminin yanı sıra HDP ve yandaşlarının dile getirdikleri özerklik konusu da 2016 yılına damga vuracağı düşüncesindeyim.
Evet, Türkiye’mizin bugün itibari ile 5 temel konuda ciddi sorunu var gibi.
Ülkemizin temel sorunlarının en başında şüphesiz ekonomi gelmekte. Ekonomiyi terör izlerken, bunlara ilaveten bağımsız yargı ve adalet, eğitim, sağlık ile sosyal hak ve hukuklar gibi konuları da sıralayabiliriz. 
Yılın ilk gününde karamsar bir tablo çizmek gibi bir niyetim asla olamaz. Ama ortada olan gerçekleri e görmek durumundayız. Gerçekleri, acıları, sıkıntıları görelim ki ona göre hareket edip daha fazla sıkıntılar yaşamayalım.
Her şeye rağmen Türkiye’miz çok güçlü bir devlet.
İnanıyorum ki dış mihrakların birliğimizi, dirliğimizi ve en önemlisi kardeşliğimizi bozmaya yönelik tüm oyunlarını bozacak ve her zaman olduğu gibi sağduyu yine ülkemizde hakim olacaktır.
Yapmamız gereken tek şey var. O da yüce devletimize sahip çıkmak ve birbirimizi sevmektir. Bunu yaptığımızda inanın mutluluğumuz, refahımız daha da artacaktır.
2016 yılınızı bir kez daha tebrik ediyorum.
HEP BİRLİKTE, NİCE YILLARA. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49