Son yıllarda özellikle dikkatimi çeken bir güzellik var.
 
Nedir bu güzellik?
 
Gençlerimizin okuma ve bir iş sahibi olabilme yolunda attıkları adımlar.
 
Aile ve sıla özlemine karşı yıllarca yurt dışındaki okullarda dahi bin bir güçlük ile okuma azmi içinde olan tüm gençlerimiz ile ne kadar gurur duysak azdır.
 
Evet, bugün Urfa’lı olup ta gerek yurt içindeki Üniversitelerden ve gerekse yurt dışındaki çeşitli Üniversitelerde okuyup başarılı olan çok evladımız var aramızda. Gençlerimiz bin bir güçlük ve imkânsızlıklara rağmen okuma azmi ile elde ettikleri başarılar da asla küçümsenemeyecek seviyede.
 
Urfa’da bin yıl kadar tecrübeli fakat 20 yıl kadarda genç bir Üniversitemiz var. Harran Üniversitesi.
 
Bu üniversitemize bağlı çok sayıda Fakülte MYO var.
 
Her yıl buradan birbirinden pırıl pırıl öğrenciler mezun olmaktalar.
 
İşte tam bu noktada dikkatimi çeken ise bizim Urfa olarak kendi evlatlarımıza ne kadar sahjip çıkabildiğimizdir.
 
Evet, her yıl Harran Üniversitesindeki çeşitli Fakülte ve MYO’da öğrencilerimiz mezun olmaktalar. Dönem birinciliği, okul birinciliği, sınıf birinciliği gibi kategorilerde geleceğimiz olan bu çocuklarımız başarılı olmaktalar ve yıl sonunda düzenlenen birer tören ile bu başarılarına bizlerde ellerimiz patlarcasına alkış tutarak ortak olmaktayız.
 
İyi tamam da neden biz kendi ilimizde kurumlarımız, kuruluşlarımız ile bu başarılı gençlerimize sahip çıkmıyoruz?
 
İnşaat, mühendislik, ziraat ve buna benzer fakülteler ile yine MYO’larına bağlı çeşitli bölümlerden birincilik ile mezun olan kaç gencimize Belediye, Üniversite, Vilayet, Ticaret ve Sanayi odası, Borsa, Ziraat odası ve buna benzer kurum ve kuruluşlar olarak sahip çıkmaktayız.
 
Gönül ister ki üniversiteden birincilik, ikinci ve üçüncülük başarıları ile mezun olan bilgi dolu bu gençlerimize sahip çıkalım. Siyasetçinin kartviziti ile ya da buna bağlı tarikat, cemaat gibi ve ya ille de birilerinden gelecek olan referansla bu gençlere sahip çıkmak yerine bu gençlere hak ettikleri başarıdan dolayı sahip çıkalım.
 
Urfa ve Urfa’lı olarak inanın içimizde bilgi ve eğitim donanımı itibari ile çok cevher, pırlanta, elmas var. Yapmamız gereken tek şey bunları görmek ve bu cevherlere ayrım yapmadan, hak ettikleri başarıdan dolayı sahip çıkalım.
 
Ne dersiniz?
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49