Hızlı seçim süreçleri ile akıyor zaman. Cumhurbaşkanın halkça aracısız olarak seçileceği ilk seçim de tamamlandı ki bu dört yıl önceki referandumda halkın istediği bir tercihti ve beklendiği üzere Recep Tayip Erdoğan Yeni Cumhurbaşkanımız oldu.
Cumhurbaşkanının görevi Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın uygulanması, devlet organlarının düzenli ve uyumlu biçimde çalışmasını sağlamaktır.  Geçmişten bu yana Cumhurbaşkanlarını hatırlayalım isterseniz;
Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Celal Bayar, Cemal Gürsel, Cevdet Sunay, Fahri Korutürk, Kenan Evren, Turgut Özal, Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer ve Abdullah Gül'dür. Cumhurbaşkanlarından Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Cemal Gürsel, Cevdet Sunay, Kenan Evren asker kökenlidir. 12. Cumhurbaşkanımızın bu 91 yıllık süreç ten farklı neler yapabileceğini merakla görüp izleyeceğiz.
Cumhurbaşkanının görevlerini de çoğumuz aşağı yukarı biliyoruz onaylar, atamalar, protokoller ve daha birçok görevleri vardır ancak biz her zaman Cumhurbaşkanının direk siyasetin içinde olmadığını hatta uzağında olduğunu biliyoruz da bu resmin Recep Tayip Erdoğan’da nasıl duracağını merak konusu. Çünkü İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığından beri siyasetinde hep aktif görüntüsü bu emekli makamı gibi algılanan Cumhurbaşkanlığı makamında nasıl bir tavır oluşturur merak ediyorum doğrusu.
Bir diğer merak ettiğim konu da yeni başbakanın kim olacağı ve Yeni Cumhurbaşkanı ile nasıl bir etkileşim içerisinde olacağı. Benim görüşüm Numan Kurtulmuş’ta ağırlık durulacağı idi ancak 27 Ağustosta tek isimle kongre gidileceği bildirisi ile onun olamayacağını ortaya koydu çünkü şuan milletvekili değil o zaman Bülent Arınç, Abdullah gül, Davutoğlu, Babacan gibi bazı isimlerde de uzlaşılabilir. Sürpriz.
İki resim, iki istikamet kombinasyonu yerine diyorum acaba tek el olması istikrar adına daha mantıklı olmaz mı ki. Biliyorum başkanlık konusu çok tartışılabilecek bir konudur ancak son 12 yılımızda artan istikrar bize bazı ipuçlarını vermiyor mu sizce.
Seçimden birde şöyle bir sonuç çıktı, Recep Tayip Erdoğan Ak partiden güçlü. Yani son seçimlere baktığımızda oyunun zirve sınırının şahsi oyunda olduğu görüldü. Katılım eksikliği açısından bir daha seçimlerin bu tarihlerde yapılmaması gerekliği de ortaya çıktı ki bu durumda her siyasi öğe kendi seçmeninin katılımını eksik bulması durumu ortaya çıktı.
Son olarak şunu da okumak mümkün bu seçimlerden, Artış gösteren Recep Tayip Erdoğan ve Selehaddin Demirtaş oyları bir mesaj vermiştir yeni Türkiye’de. Aynı şekilde düşen diğerleri de çeşitli mesajlar çıkarmalıdır bu sonuçlardan.
Sonuç olarak hayırlı olsun diyorum. Tüm insanlığa hayırlar getirsin bu sonuç.
Saygılarımla. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49