Dün bu köşemde ‘Muhalefet Nerede?’ diye seslenmiş ve yazımın içeriğinde Yeni Anayasa ve Başkanlık sisteminin tartışıldığı şu günlerde AKP’ye karşın CHP, MHP ve HDP’nin ortalıkta kayıp olduğunu işte tam bu noktada sahada asıl olması gerekenlerden bir tanesinin STK’lar olduğunun altını çizmiş ve ‘ne yazık ki, onlarda bertaraf olmamak adına AKP’nin arka bahçesi gibi olmuşlar!’ demiştim.
Dün inanın olumlu tepkilerin olduğu onlarca telefon ve mesaj aldım.
Öncelikle bu konuya duyarlılık gösteren herkese teşekkür etmek isterim.
Neden mi?
Demek ki halk her şeyin farkında da ondan!
Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi için halkın hakemliğine yani referanduma gidileceği üç aşağı beş yukarı kesin gibi.
Anlayacağınız bu yılın Eylül ya da Ekim ayında sandık bir kez daha milletin önüne gelecek. Halka ‘yeni anayasa ve Başkanlık sistemi için ne düşünüyorsunuz?’ soruları yöneltilip cevaplar aranacak.
Bugün halka bu aoruları biz soracak olsak alacağımız cevapların başında ‘Yeni Anayasaya evet, ama Başkanlık sistemini bilmem ki!’ olur.
Evet, Yeni Anayasa olmalı. Ama işin bu noktada ilginç olan tarafı ise yeni anaysa için AKP dışında hiçbir adresten katkının olmaması.
Gelelim Başkanlık sistemine.
Tam başkanlık mı?
Yarı başkanlık mı?
Hangi ülke modeli baz alınacak?
Neler olacak? Neler olmayacak?
Bu konuda ne yazık ki vatandaş olarak ihtiyacımız olan temel esas konulardan bilgi noksanıyız.
Bence AKP hükümeti halka en başta yeni Başkanlık sisteminin artı ve eksi tüm içeriğinin, baz alınacak olan ülke modelini harfi harfine anlatmalı ve halkı bu noktada bilgilendirmeliler.
Ana muhalefet partisi CHP başta olmak üzere HDP ve MHP’de bu noktada üzerlerine düşeni yani önyargıdan uzak, hedef saptırtmadan düşüncelerini net olarak paylaşmalılar. Ve tabi ki STK’lar.
Onlarda arka bahçe görünümünden uzak durup, ülkemizin aydınlık yarınlarını da hesaba katarak bu konudaki düşüncelerini korkmadan, kaçak güreşmeden, mertçe yine bizlerle paylaşmalılar.
 
Bu ülkede yaşayan ve bayrağını seven bir vatandaş olarak bunları bilmek ve duymak benim en doğal hakkım.
İşte bu nedenlerden dolayı vatandaşlar arka bahçe olma konusunda STK’lara karşı öfkeli ve tepkililer. Benden söylemesi.
Yeniden buluşmak dileği ile…
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49