Suriye ile sıfır noktada komşuyuz!
Irak ile de yakın bir komşuluğumuz ulunmakta.
Ülkemizin sınır komşu ülkeler ile daha doğrusu Suriye ve Irak ile ilişkileri ortada. Adeta bir dinamit gibi.
Patladı! Patlayacak gibi!
Yıllar öncesi Saddam döneminde Irak’ın Kuveyt’i işgali dönemini hatırlarsınız.
Ne olmuştu?
Saddam’ın gazlı bomba tehdidine karşın ilimizin zenginleri altınlarını bir torbaya koyup, altlarına çektikleri sıfır gıcır arabalar ile ailelerini alarak başta İstanbul olmak üzere dört bir yana kaçmışlardı.
Bu kentte kalan garibanlarım ise, evlerinin bir odasını patates başta olmak üzere peksimet, tuvalet kâğıdı, içme suyu ve buna benzer eşyalarla doldurmuş, dört bir yanını ise yine ilginçtir o yıllarda meşhur olan Saddam bantları kapatmışlardı. Akıllarınca olası bir gazlı ve zehirli bombalamadan kendilerini korumuş olacaklardı.
Gelelim bugüne.
Şimdi Urfa’dan başta Tekirdağ, Pozantı olmak üzere Nevşehir, Karamürsel, Gelibolu ve Balıkesir gibi illere insanlarımız yaşadıkları endişelerden dolayı adeta Urfa’dan kaçar hale geldiler. 
İyi tamam da gitmek ile iş bitiyor mu?
Urfa’yı kime neden teslim ediyoruz?
Urfa’yı bırakıp gitmek var mı?
Giden gitsin. Umurumda da değil.
Ben bu kentte doğdum, büyüdüm, okudum ve aile yuvamı burada kurdum. Karnım burada doymakta. Atamın, babamın, annemin, evladımın, amcamın, arkadaşlarımın, dostlarımın kabirleri burada. Dikili bir ağacım yok ama geçmiştin günümüze her noktada anılarım, mutluluklarım, hüznüm var.
Yarın ne olur şüphesiz Allah bilir. Fakat ben ve inanıyorum ki, can korkusu yaşamayan Kadere iman eden tüm Urfa’lılar gitmek yerine burada kalıp, burada yaşamayı tercih edeceklerdir.
Yanılıyor muyum? 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49