Depremlerin ardından bankacılık sektöründe bazı adımlar atıldı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, depreme rağmen bankaların notunda düşüş beklemiyor.

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türk ekonomisi ve bankalarla ilgili bir rapor yayınladı.

Fitch yaptığı değerlendirmede, Türk bankalarının sorunlu kredilerinde bir artış olabileceğini ifade etti.

Bankaların notlarının halihazırda düşük olduğunu belirten Fitch, bu nedenle yeni not düşüşü öngörülmediğini bildirdi. Fitch açıklamasında "Riskler kredi erteleme sürelerinin sona ermesinden sonra daha görünür olacaktır." denildi.

Kredi Derecelendirme Kuruluşu, depremden etkilenen bölgelerin bankacılık sektörü genel riskinin yüzde 9'unu oluşturduğunu belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49