Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT düzenlemesi 3 Mart 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak resmen yasalaştı. Böylelikle 2 milyon 250 bin kişi emeklilik sistemi içine dahil oldu. Ancak onlar unutuldu. Sayıları 1.5 milyonu aşan EYT staj ve çıraklık mağdurlar. 8 Eylül 1999 öncesi staj sigortası yapılmasına rağmen kapsam dışında kalanlar... Fakat umutlar tükenmişken 10 Mart 2023 tarihinde başlayacak yeni seçim süreci EYT staj çıraklık konusuna da doping oldu. Staj mağdurlarına müjde ise Staj Mağdurları Derneği Başkanı Ferhat Salman'dan geldi. Twitter, Facebook ve sahada çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Salman, Nisan ayına kadar TBMM'nin açık olacağı vurguladı. Bu süre içerisinde meclise gelecek torba yasada EYT staj çıraklık mağduriyetinin yer alması için çalışmaların hızlandığının altını çizdi. Peki EYT staj torba yasa içerisinde yer alacak mı, staj sigortası başlangıç sayılacak mı? İşte son dakika EYT staj çıraklık gelişmeleri...

EYT STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURİYETİNE SEÇİM DOPİNGİ

EYT yasasının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayından sonra Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından bir başka mağduriyet olan staj ve çıraklık hususunda da sıcak gelişmeler yaşanıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Nisan ayına kadar açık olması ve 10 Mart 2023 tarihi itibariyle başlayacak olan seçim süreci EYT staj çıraklık konusuna da doping oldu. Özellikle torba yasasının meclis genel kuruluna sunulacak olması EYT staj çıraklık mağdurlarını harekete geçirdi. Staj Mağdurları Derneği Bakanı Ferhat Salman, bu sürece dikkat çekerek, "Twitter, Facebook, sosyal medyaysa sosyal meyda. Mitingse miting. Sahaysa saha. Yasanın çıkması için elimizden geleni yapacağız" dedi. Peki 1999 öncesi staj sigortası başlangıç sayılacak mı, EYT staj torba yasa içerisinde yer alacak mı? İşte EYT staj mağdurları son dakika gelişmeleri!

Staj Derneği Başkanı Ferhat Salman, "Bursa'da EYT staj çıraklık için güzel bir basın toplantısı yaptık. Bu dördüncü açıklamaydı. EYT düzenlemesi meclisten geçti. Müracaatlara başlandı. EYT'li kardeşlerimize de hayırlı olsun. Biz staj ve çıraklık mağdurları da ister istemez bu kanundan yararlanmak istiyoruz. Bizim de 8 Eylül 1999 öncesi staj ve çıraklık mağdurları olarak her daim söylediğimiz bu konuydu. Yani EYT düzenlemesinin içerisinde staj çıraklık mağdurları da unutulmamalı. Birçok yayında da bunu dile getirdik." dedi.

Salman, "Bizim bu talebimize karşılık hem cumhur ittifakı hem de millet ittifakı topyekün bir şekilde mağduriyetlerimizin giderileceği söylenmişti. Ama gel gelelim bu EYT düzenlemesinin kanunlaştığı sürede de staj çıraklık mağdurları için bir çalışmanın net olarak yapılmadığını, bu hakkın şu anda bizlere verilmediğini gördük. İnşallah yeni mağduriyetler yaratılmadan EYT staj ve çıraklık mağduriyeti çözülür." ifadelerini kullandı. 4

EYT TORBA YASA İÇERİSİNDE OLACAK MI?

EYT staj çıraklık için yeni müjdeler veren Salman şunları söyledi:

Biliyorsunuz ki bizler birçok platform olsun, derneklerle beraber staj ve çıraklık mağdurları için de çalışmalarımız sürecek. Bu kanunun çıkması için siyasilerle görüşmeler devam edecek. Tüm görüşmelerimiz mevzuatın değişmesi için hafta başından itibaren yeniden istişareler başlayacak. Bu saatten sonra ne olur, biliyorsunuz ki Türkiye bir seçim atmosferine girdi. Ve TBMM'nin de 1 Nisan'a kadar açık kalacağını öğrendik. Biz de tabi ki bu süreç içerisinde ikinci torba kanunu şu an mecliste. Bununla ilgili geniş kapsamlı bir çalışma yapılıyor. Bu torba yasaya dahil olup olmayacağımızı, seçim öncesi yapılabilecek tüm çalışmalarda en üst seviyeden mücadelemizi sürdüreceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49