Şeyh Edebali ne diyor? 
‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ 
Evet, bugün ne yazık ki hükümet ile kavgalı olan herkes bilerek ya da bilmeyerek Devlete karşı olur hale geldi. 
Hâlbuki Devlet ayrı Hükümet ayrı… 
Şunu asla unutmamalıyız ki, eğer Türkiye Cumhuriyeti Devletine bir şey olur ve Devlet çöker ise Allah muhafaza çöken devletin altında hepimiz kalırız. 
Bugün ne yazık ki, hükümet ile birçokları arasında kavgalar, sıkıntılar yaşanmakta. Bunlar aslında normal olan şeyler. Ama bizde anormal olan ise hırsımızdan kime, nereye nasıl zarar verdiğimizdir. 
Bugün liderlere bakalım. 
Söylemleri ile ülke genelinde nasıl bir kutuplaşmaya mahal verdikleri ortada. Şu isim, bu isim ya da diğer isim olarak ayırt etmiyorum. Ama durum böyle. 
Yeni Anayasa şart mı? 
Evet, bugünkü ortamda bu elzem. 
Ama ne yazık ki, farklı iki parti, farklı yaşam süren iki uzman, farklı düşünen iki hukuk profesörü dahi bir tek noktada uzlaşı içinde bulunmamakta. 
Aslına biz kendi kendimize zarar veriyoruz ama ne yazık ki bunun farkında olan kimse yok. Ya da farkında olduğunu ortaya koymak işine gelmemekte. 
T.C Devleti toprakları üzerinde türkü, kürdü, arabı, çerkezi, lazı, zazası ve de en önemlisi ermenisi, yezidi, yahudisi ile birlikte yaşam sürmüyor muyuz? 
İyi tamam da sorun ve sıkıntı nerede? 
Sorun ve sıkıntı ne yazık ki içimizdeki bazılarının düşüncelerinde. 
Ego ve hırs ile hareket etmekte olanların ne yazık ki kurbanı olmaktayız. Halbuki, lider dediğin, önder dediğin, reis dediğin, patron dediğin kişi sünger gibi olmalı. Nasıl ki, sünger suda ha bire şişer ise işte gerçek Türkiye sevdalısı olan kişilerin yaşamları da buna benzemeli. Egosu, hırsı, arzu ve kendisine nazır istekleri ile hareket edenler en başta kendilerine zarar vermektedirler. 
Ne dedik, ‘Devlet çöker ise hepimiz altında kalır ve yok oluruz’ 
İşte bunu yaşamamak adına Devletimiz olan Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmalıyız. Devlet ile hükümet meselelerini asla birbirine karıştırmamalıyız. 
Hükümetler gelir ve günü birinde çekip gider. Tıpkı geçmişten günümüze kadar olanlar gibi. Ama devlet ilelebet var olmalı. 
Sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler temennisi ile…
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49