İŞ-KUR’u bilirsiniz.
Son yıllarda ne yazık ki Vilayet ve Belediyeler ile vatandaşlar arasında ‘Toplum Yararına Çalışma Programı’ adı altında adeta köprü konumunda olmaya başladı.
Neden?
Çünkü tüm geçici işçi alımları İŞ-KUR’dan geçiyor da ondan!
Gelelim asıl konumuza. Yani başlıkta okumuş olduğunuz ‘Ben çöpçülük mü yapacağım?’ meselesine.
Son birkaç yılda olduğu üzere geçtiğimiz günlerde yine Vilayet ve Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe Belediyelere sözde ihtiyaca binaen ‘Toplum yararına çalışma programı’ çerçevesinde 3, 5, 6 veya 9 ay olmak üzere temizlik işleri ağırlıklı olmak üzere Park ve Bahçeler ile Valilikteki bazı sosyal müdürlüklerde görev yaptırılmak üzere geçici işçi alımları yapıldı.
Buraya kadar her şey yerinde ve normal olarak görülmekte.
İşin en garip olan tarafı ise özellikle Belediyelere Temizlik ile park ve bahçeler için isimleri listede yer alan geçici işçilerin görev taksimatlarında yaşanmaya başlanıldı.
Adamın birisini temizlik işlerinde çöp toplamak, süpürgecilik ya da park bahçelerde çevre temizliği için görevlendirmek istenildiğinde ‘Malum şahıs yakınımdır’ yazılı ve bir siyasinin imzası ya da referansı ile işe giren kartvizitli işçi  ‘Ben bu görevde çalışmam!’ diyerek tepkisi oldu.
Siyasi destekli bu kişiler, temizlik ya da park bahçede çalışmak yerine ilgili yetkililer ile ‘bizi okullara veya herhangi bir camiye ya da kurum içerisinde bir odadan sorumlu olarak verin. Biz ne çöp toplarız ne de parka gideriz’ pazarlığını yapabilmekteler.
Bu insanlar tabi ki böyle konuşabilmeleri adına en büyük güçleri AKP menşeli bir siyasinin arkasında olması. Referansı zaten AKP’li olduğu için işe girmiş. Ama ne hikmet ise işe girene kadar yalvar yakar olan bu ve buna benzer isimler daha sonra pazarlıklar yapabilecek kadar aymazlık içinde olabilmekteler.
Belediyelerin İŞ-KUR aracılığı ile gelen sözde geçici işçilerle gerçekten işleri çok zor. Çünkü işe talipli olan kişi içten pazarlıklı olarak işe başlamakta. Buda ciddi sıkıntılara neden olabilmekte.
Bu tür iş beğenme hırsı içinde olanlar aslında gerçekten işe muhtaç olan insanların haklarını bir şekilde gasp etmekteler. Temennim, bu türden çıkışlarda bulunanlara taviz verilmemesi, işi şahısın beğenmemesi halinde iş akdinin başlatılmadan fesh edilmesi ve gerçekten işe ihtiyaç olan kişilerle parti gözetilmeksiniz, kartvizit ve referansa ihtiyaç duyulmadan kucak açılmasıdır…
 
Ne dersiniz? 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49