İnternette haberlere göz atarken bir haber dikkatimi çekti.Haberde Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından Güneydoğu'nun ilk lojistik merkezinin Diyarbakır'da kurulması planlandığı yazıyordu.
Ayrıca bir sitem de vardı. ''Kente gelen siyasi, bürokrat ve işadamları tarafından hep Urfa’ya; “GAP’ın Başkenti, İnsanlığın ilk var olduğu yer, çözüm sürecinin kalbi, tarım ve hayvancılığın ana yurdu, Hz. İbrahim (A.S.)’ın ata yurdu ve medeniyetler beşiği Şanlıurfa” gibi isimler takıldı. Şanlıurfa ziyaretlerinde Urfalıları kandırmak için bu tür unvanları Şanlıurfa’ya takan bu şahısların kentten ayrıldıktan sonra bu şehri neden unuttukları ise merak konusu oldu. Geçtiğimiz aylarda yurt genelinde alınacak olan 121 restoratörden sadece 1 restoratör kotası Urfa’ya veren Kültür ve Turizm Bakanlığının ardından bu kez de Karacadağ Kalkınma Ajansı Urfa’ya göz ucuyla baktı. Bu göre çözüm süreciyle artan yatırımlar sayesinde üretilecek ürünlerin pazara sunumunu sağlamak amacıyla Güneydoğu'nun ilk lojistik merkezinin Diyarbakır'da kurulması planlandı. Diyarbakır Ergani yolu üzerinde bin 800 dönüm alanda kurulması planlanan merkez faaliyete geçtiğinde 2 bin kişiye iş imkanı sağlayacak'' deniliyordu.
Bu siteme ve eleştirilere katılmamak elde değil.Urfalıları pohpohlayarak siz şöylesiniz,siz böylesiniz diyerek sırtını sıvazlayanlar iş icraatlara gelince es geçiyorlar.Daha önceki yazılarımda da aktarmıştım. Bu gibi hizmetlerden ilimizin nasiplenmemesi Urfalı bürokrat eksikliğinden kaynaklanıyor.Yani ilimiz için ağlayan bürokratımız yok.Olanlarda maalesef pek bir şey yapamıyor.
Urfalıların sahipsizliğini başka bir yönüyle aktarmak istiyorum.
Geçenlerde Meb Şube Müdürlüğü sınavı yapıldı.Bu sınava ben de Gaziantep'te girdim.Bu sınavlar Urfa'da yapılmadı.Komşu illerden Diyarbakır ve Antep'te yapıldı.Sabahın erken saatlerinde yolu tuttuk.Sınav kaygısı bir kenara sınav yerini bulmak mesele.Sınava zamanında yetişmek stresi insanda moral bırakmıyor. Bir de maddi külfetini sayarsanız o bambaşka bir acı durum.
Düşünün benimle gelen arkadaş sınav yerini geç bulduğu için 15 dakika sınava geç başlamıştı.90 dakikalık sınava 15 dakika geç başlayanın psikolojisini siz düşünün.
Yazık değil mi ? Bu tür sınavlar neden ilimizde yapılmıyor.Neden binlerce insan çevre illerde sınavlara girmek zorunda kalıyor.Neden hiç yoktan maddi ve manevi külfete girmek zorunda bırakılıyor.
Şimdi Yetkililerimize soruyorum.
Bu sınavlar neden ilimizde yapılmıyor?
İlimizde yeterli altyapı mı yok?
Yoksa birileri bu sınavların Urfa'da değil de kendi illerinde olması için bastırıp sınava giden Öğretmen ve Öğrencilerin o il için maddi katkı sağladığını düşünüp ilimizde yapılmasına engel mi oluyor ?
Urfa'nın altyapısı sınavlara uygun değildir diyenlere 2006 yılında yapılan sınavları örnek gösterebilirim.2006 yılında MEB görevde yükselme(Müdürlük ve Müdür Yardımcılığı) sınavları ilimizde yapılmış ve hiç bir sıkıntıda yaşanmamıştı.
Ey şehrimizin siyasetçileri,bürokratları,sivil toplum temsilcileri ve en önemlisi eğitim sendikaları sizlere sesleniyorum.Bu insanlar neden kendi illerinde sınavlara girmesinler.Neden hiç yoktan büyük sıkıntılarla başka illere sınavlara gitsinler.
Özellikle eğitim sendikalarına büyük iş düşüyor.Eğitim sendikacılığı yalnız basının karşısına çıkıp basın açıklaması yapmak değildir.Eğitim sendikacılığı üyelerinin karşılaştığı bu tür bir sorun karşısında üyelerinin hakkını sonuna kadar savunmak ve çözüm üretilmesini sağlamaktır.
Evet yukarıda saydıklarım aslında şunu net bir şekilde gösteriyor.Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi oldu fakat ''Büyük'' olamadı.Büyük olmak için bizim daha çok yol kat etmemiz gerekiyor.
Yazıma son verirken başta Sayın bakanımız Faruk ÇELİK olmak üzere,Milletvekillerimize ve diğer hatırı sayılır bürokratlarımıza sesleniyorum.Lütfen teorikte Büyükşehir olan ilimizin pratikte fiiliyat ve icraatlarla büyük olmasını sağlayalım.Ve gerçekten bu bölgede hak ettiği yeri almasını sağlayalım.Vesselam.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49