Yeni bir bebek haykırışı, var gücüyle. Ben geldim ya da bende geldim diyerek çığlıklarını koparır ya. İşte o bebeğe merhaba. Merhaba gördük geldiğini ve memnun olduk beraber yaşama isteğinden, razıyız varlığına ey bebek hoş geldin.
 
       Bebek mutlu merhabayı aldı ya. Hayatın anlamını sorgularken Rabbini tanıyacak herkesin de onu tanığını, bildiğini zannederek. Güven içinde olduğuna inanarak insanlar arasında. Bir sürü cevaplar arar.
 
       Niceliklerle içselleşmiş kültür kuşatmaya başlamıştır onu. heyecan ve hayretleri emilerek erteleme, boş verme hastalığı ona da bulaşmıştır. Neden mi, çünkü soru ve sorunları çok kereler geçiştirilmiştir ve mantıksızlıklarla dolu hayatı çoğu zaman, hazmetmeden sindirmeye çalışmıştır bebek ve büyümüştür. Çözümleyemediği hayattan memnunmuş gibi roller çizmiş kendine de sürüklemiştir hayatını kancasına takılarak oltaların. Şunun gibi zengin, süslü, cancanlı, güçlü vs. lerle unutarak Rabbini ve fıtratının özünü. Hep ömrünün en güzel çağını arar arar da bulamaz. İleri gidince geriye geride olduğunda da ileriye özenmekten o çağı bulamadan sonlandırır misafirliğini. Ve merhabalar yerini hoşçakallara bırakır sonunda.
 
 
       Alo cevap diye bir telefon hayal ediyorum karşıdakinin kimliğini merak etmeden. Her bir soruya vereceği cevabı olan. Dedim de aklıma alo fetva geldi. Bir keresinde Urfa müftülüğünü ev kredisi için aramıştım da aldığım cevap beni bir hayli şaşırtmıştı ve bu telefonla daha bilmem kimlere nasıl cevaplar verildiğinin merakı hâsıl olmuştu bende. El cevap “ev kredisi almasak gebermeyiz ya…” enteresan… Yine biri anlatıyor yıllarca gusül abdestini soracak kimsem olmadığı için öylece abdestsiz gezdim. Evet, özellikle gençlerin belki ne çok soracakları soru vardır ya çocukların, yaşlıların. Kim cevaplamalı acaba diye düşünüyorum, Müftülük, Milli Eğitim, sosyolog veya psikolog komisyonları falan mı?
 
 
       El cevap diye özendiklerimiz, heveslendiklerimiz servetimiz, çokluğumuz, nüfuzumuz, arabalarımız, evlerimiz, güzelliğimiz, kibirimiz sorularımıza çözüm üretemez de tüketirler mühletlerimizi. Sorgulamanın  boşluklarla karşılandığı ömür serüveni bigane bir biçareyi daha yutuvermiştir sonunda yarım bırakarak.
 
      Cevabım şu an için yok bilemiyorum ancak Kuran ı Kerim orijinli, herkese cevap verebilecek bir kurum, (özel veya tüzel fark etmez) olması temennilerimle,
 
Saygılar… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49