Adım demir soyadım ölüm. Yakışır öfkeye tenim benim. Soğuk yüzüm zehirler tutanı. Doymaz bir iştahım vardır ve akılsızlar baştacı ederler beni…
 
Demir MÖ. bilmem kaçıncı yıllara dayanan bir geçmişi olan dünyada bolca bulunan bir metal türüdür. Fe sembölüne sahip demir metali 1500 derecelerde eriyen bir metaldir tarihte de ilk ortaya çıkışlarında da balta şeklinde kullanıldığından savaşın sembolü olmuştur maalesef tarih boyunca.
 
Ancak yazıktır ki 1500 derecelerde eriyen demir 37 derecedeki kanı akıtmaktan nede hoşlanmaktadır. Kimin eline geçerse bir saldırgana dönüştürmektedir. Olmasaydı dünyada hiç demek biraz ütopik ve çocukça olsa da hükmetmeyi hayal etmişimdir çoğu zaman. Ümüğünden serip yere su misali akışkan kıvamlara getirip dipsiz kuyularda mahkûm edesim vardır onu.
 
Tarih kanla akmıştır hep. Dalgalar bazen tusinami şiddetince bazen sahil okşayan. Ancak durmamıştır durmamıştır da hiç bu kadar az akıllı insanlarca aynı anda kullanılmış mıdır acaba? Kandırılması bu kadar kolay bir İslam coğrafyası var ve bu insanlar hiç durmadan tekbirler getirerek birbirlerini öldürmeye devam etmekteler. Demir dahi kızarmakta utancından bu kadar Müslümanım diyenin kanını akıttığından. Aynı ezanı dinleyip aynı kıbleye yönelmek, aynı kitap ve Resule tabi olmak bir şeyleri değiştirmiyorsa bir yerlerde bir şeylerin yanlış işlendiğinin sorgulanması gerekmez mi?
 
Bugün ateist,agnostik, Japon ve Çinliler gibi  geleneksel inanclı toplumların, Hıristiyan ve Yahudilerin hangisinde bu kadar kan akmakta söyleyebilir misiniz? Nedir onları bu denli demir kölesi olmaktan alıkoyan.
 
Son günlerde Sunni Suud bir yandan şia İran bir yandan arkalarına aldıkları ağababalarına güvenerek gizliden ve açıktan kan tarlaları sulayıp durmaktalar. İdam yarışları, katliam şakşakçılıkları, fiili ve lojistik destek savaşları, Fetva makamları. Acı… Çok acı, bir din onlarca fırka ve öfke…
 
Yetiş ya demir kurşun ol, yetiş demir tank ol, bomba ol, uçak ol, yağdır ölümü bebeklerin üstüne, yetiş ya demir mülteci olsun senin yüzünden garipler, sahiller ağlasın milyonlar sussun. Yetiş ya demir boyunlar koparılsın imanı zayıfların ha aman kan sıçramasın abdestler de bozulmasın….
 Git ey demir git bu gezegenden dursun artık akan bu kan. İstemiyoruz seni.
 
Hesap gününün sahibi sıra sıra çağıracak ya hepimizi umarım orda bu işten gurur duyanlar mahcup olmaya.
 
Tek din ve Allahın kitabı. Çok zor değil ha… Kurtulsun demir tüm bu utançlardan.
 
Saygılarımla...
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49