ABD'de tüketici fiyatları yıllık bazda üst üste 8'inci ayda da geriledi. SVB'nin batışının ardından ABD’de enflasyonun bu düşüşü faiz artışlarında da fiyatlamaları değiştirdi.

ABD'de enflasyon yüzde 6,0'ya geriledi.

ABD bir önceki aya göre yüzde 0,4 arttı. Piyasa beklentisi de fiyatlarda yüzde 0,4 artış olacağı yönündeydi. Böylece tüketici fiyatlarında yıllık bazda artış beklentilere paralel yüzde 6,0 olarak gerçekleşti. Analistler yıllık artışın yüzde 6,4'ten yüzde 6,0'ya ineceği tahmininde bulunmuşlardı.

Tüketici fiyatları 2022 yılının Temmuz ayında yüzde 9,1 ile 1981 yılı Kasım ayından sonra en yüksek seviyesini görmüştü. Enflasyonda o tarihten bu yana düşüş yaşanıyor.

Ülkede enerji fiyatları aylık yüzde 0,6 düşerken, yıllık yüzde 5,2 artış gösterdi Gıda fiyatlarında aylık yüzde 0,4, yıllık yüzde 9,5 artış yaşandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49