Şimdi haklı olarak yazının başlığına bakıp ‘bu rakamlarda neyin nesi?’ diyeceksinizdir. Sizleri çok daha fazla merakta bırakmadan hemen arz edeyim.
23 rakamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi danışman sayısı.
14 rakamı Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun,
15 rakamı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun
Ve 10 rakamı da MHP lideri Devlet Bahçeli’nin resmi danışman sayısı.
Evet, Erdoğan, Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’nin toplam danışman sayısı 62’yi buldu. En fazla danışman kadrosu Cumhurbaşkanının bulunduğu AK sarayda. Adeta ‘gölge yönetimin’ olduğu 62 kişi arasında sadece 4’ü bayan. 58’i ise erkek danışmanlar.
Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’nin hiç kadın danışmanı bulunmamakta. Peki 5 bin 700 ile 10 bin TL üzerinde maaş alan bu danışmanların görevleri nedir?
Başdanışmanların görevleri araştırmalarda bulunmak, metin hazırlamak, medyada partiyi temsil etmek.
Danışmak kadrosu içerisinde dört lidere yakın çok ilginç isimlerde yer almakta. Örneğin;
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanları arasında;
Şükrü Karatepe, İlnur Çevik, Maksut Serim, Burhan Kuzu, İlhan Şener, Reha Denemeç, Şeref Malkoç, Hamza Yerlikaya, Bülent Gedikli ile BBP’sinin eski lideri ve 1 Kasım 2015 genel seçimleri öncesi kurulan ‘seöim hükümetinde de’ kabinede yer alan Yalçın Topçu’da danıiman kadrosu içerisinde yer alan bazı isimlerden birisi.
Gelelim Başbakan Davutoğlu’nun listesine;
Ertan Aydın, Yılmaz Ensarioğlu, Muhsin Kızılkaya, Mustafa Şen, İskender Pala, Ferdun Bilgin, Ali Sarıkaya, Seyit Ahmet Işkın ve İsmail Küçükbayrak bunlardan bazıları.
CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yakın isimler olarak ise;
Erdoğan Toprak ilk dikkat çeken isim. Mehmet Bekaroğlu, Veli Özdemir, Fatih Gursul, Aytuğ Atıcı, Cengiz Topel Yıldırım bu isimlerden bazıları.
MHP lideri Bahçeli’nin ‘gölge yönetiminde’ ilginç isimler bulunmakta.
Bu isimler arasında, Eski gazeteci Metin Özkan ilk sırada yer almakta. Özkan’ın yanı sıra İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter’de yine dikkat çeken isimlerden birisi olarak karşımıza çıkmakta.
Sonuç itibari ile birçok isim hem milletvekilliğinden hem de ‘danışmanlık’ adı altında maaş alabilmekte. Cumhurbaşkanlığı başdanışmanlarının alacakları ücret Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği tarafından belirlenmekte. 5 bin 700 ile 10 bin TL arasında değişen danışmanlık kadrosu olarak her parti grubuna ise 10’ar tane verilmekte.
Bugün sizlerle terörün tozlu, puslu ortamından uzak tutup danışmanlık adı altında liderlerin oluşturdukları gölge kadroları hakkında bilgi paylaşımında bulunmak istedim.
İlginizi çektiği umudu ile… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49