Evet 2017 yılında öncelikle 5 yıl boyunca oynadığımız TFF 1. Ligden bir alt ligi olan 2.lige düştük veya düşürüldük alt lige düşmemiz taraftarlarımızı üzdü , Şanlıurfaspor için güzel bir sene olmadı umarım ve tek düşüncem 2018 yılı Şanlıurfaspor'un yılı olur ve geçen sene üzülen tüm taraftarlarımızın yüzü 2018 de Şampiyon olarak güler.
Gelelim Şanlıurfaspor takımına sezon başı sıkıntılı dönemden geçtik , eski futbolculara ödenmesi gereken 2 milyon ( Trilyon) gibi bir para ödenerek transfer tahtası açılmış. Şanlıurfaspor 2. lig için gerekli transferleri yaparak lige başladı , teknik direktör Ali Tandağan hoca çok düşük bütçe ile mütevazı bir takım kurarak lige başladı ilk 8 haftada alınan güzel sonuçlar ile liderlik koltuğuna kadar oturduk. 9 haftadan sonra gerek maddi sıkıntılar, gerekse takımda kart cezalıları yerine oynayan oyuncuların performansları takıma katkı sağlamayınca son 9 haftada istelilen puanları toplayamayınca ligin ilk yarısını 30 puanla 6 sırada tamamladık.
2. Devre için yine transfer tahtamız kapalı yönetim kurulu 2.5 milyon ( Trilyon) eski futbolculara ödeme yapılmaz ise 2. devre transfer yapılanayacak ve puan silme cezası ile karşı karşıya kalacağız. Yönetim kurulu bu sezonki oyunculara da 1 milyon ( Trilyon ) eski oyuncu borçlarını kapatırsak yeni transfer içinde 1 milyon ( Trilyon ) para toplanması gerekiyor , yani ortalama 5 milyon ( Trilyon) gibi sıcak paraya ihtiyaç var. Burada öncelikle Bakanımız , Milletvekillerimiz , Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız , İlçe Belediye Başkanları ve Sivil Toplum kuruluşlarının zaman kaybı olmadan bu yönetime maddi destek olması gerekiyor, bu takım hepimizin takımı ve Şanlıurfa'nın futbolda tek spor aktivitesi olarak Şanlıurfaspor var , bu aktivite gençlerin yanlış yerlerde zaman geçirmesinide önlüyor.
2. Devre kamp çalışmaları ilk etabı olan 10 günlük kamp çalışması Gap Vadisi Şanlıurfaspor tesislerinde başladı. Geçen sezon Şanlıurfaspor kaptanlığını yapan Fevzi Özkanın tekrar kampa dahil olması bir spor yazarı ve Şanlıurfalı olarak beni son derece sevindirdi , bu takıma 2.yarı çok katkı sağlayacaktır, 2.devre 2.kamp çalışması 3 Ocak da Antalya başlayacak. Yönetim kurulu para sıkıntısını çözer ise 5 tane daha transfer yapılarak bu sezon TFF 1.ligine çıkmak için iddalı bir şekilde 2. yarıya gireriz, belki direk şampiyon olarak çıkamasak da benim Play - Off da şehir olarak bir üst tura çıkacak en güçlü takımın Şanlıurfaspor olacağına inanıyorum.
Yönetim kurulu yapmış olduğu bir olumlu karar da teknik direktör Ali Tandoğan hocanın 2. devre kadrosunda düşünmediği oyuncular ile karşılıklı anlaşılarak sözleşmelerini fesih etmeleridir. Bu gibi fesihler Şanlıurfaspor ne gibi katkısı oluyor, bir sonraki sezonlar için Şanlıurfaspor'u TFF şikayet edilmemesi engelleniyor. Bu da benim için çok güzel bir karar olarak görüyorum, geçmiş yönetimlerde gönderdikleri oyuncular ile karşılıklı anlaşılarak gönderilseydi bugün ki yönetim kururu zorluk yaşanmayacaktı.
Teknik direktör Ali Tandoğanın raporu doğrultusunda Erhan Yılmaz , Mert Can Çam , Fatih Kaldan , Tolgahan Erbay, Emir Can Sayar ile yollar ayrıldı alt yapıdan A takıma yükselen 3-4 oyuncu ise başka takımlara kiralık verilerek tecrübe kazanılması sağlanacak buda bir başka önemli bir karar olarak görüyorum.
Evet son sözlerim olarak 2017 yılı Şanlıurfaspor için iyi geçmedi tek umudum 2018 yılı hem ülkemiz için hemde Şanlıurfaspor için iyi geçer ve Şampiyon olur Şampiyonluğumuzu doyasıya kutlarız.
Bir sonraki köşe yazımda görüşmek üzere..............
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49