Öne Çıkanlar valı bakan Haliliyede Ramazan Denetimi haliliye Şanlıurfada çöken binadan kıl payı ile kurtuldu

Bu haber kez okundu.

“Ülkemizi Özledik”
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak, Şanlıurfa’ya sığınan Suriyeliler, yeni yılda barış ve huzur bekliyor. İç savaşın bitmesinin bekleyen mülteciler, 2014 yılının bu anlamda bereketli olmasını bekliyor.
 
İç savaşın bitmesini isteyen Suriyeliler, 2014 yılının barış yılı olmasını diliyor.
 
Suriye’deki iç savaştan kaçarak, Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeliler, yaklaşık üç yıldan beri çok acı çektiklerini ve zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiklerini söyledi. Yaşadıkları bütün acı ve zor yaşamın iç savaş sonucu olduğunu hatırlatan Suriyeliler, yeni yıla girerken, huzur ve barış dilediklerini söyledi.
 
“ÜLKEMİZİ ÖZLEDİK”
 
Yaklaşık üç yıldan beri Suriye’den kaçarak, Şanlıurfa’da yaşadıklarını hatırlatan Suriyeliler, memleket ve akraba özlemi çektiklerini söyledi.çektikleri sıkıntılardan Esad’ın sorumlu olduğunu söyleyen Suriyeli, “üç yıldan beri burada yaşıyoruz. Buranın insanına zaman zaman yük olduk ama artık biz de ülkemize dönmek istiyoruz.Yıllardan beri ülkemizi terk etmişiz, bütün akrabalarımız orada, ya da başka ülkeye kaçmışlar bilemiyoruz. Ama bütün akrabaların bir arada olduğu ortamı özledik. Yeni yılda savaşın bitmesini ve barışın sağlanmasını diledik. Bu savaşın artık son bulmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“SICAK BİR YUVAMIZ OLSUN”
 
Türkiye’ye geldikleri günden beri birçok sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Suriyeliler, en çok da sıcak bir yuvaya hasret kaldıklarını söyledi. Sürekli çadırlarda yaşadıklarını anımsatan Suriyeliler, özellikle çocukların zor bir yaşam sürdürdüğünü söyledi. Türkiye’ye kaçtıkları için eğitimlerinden de geri kalan Suriyeli çocuklar, “Ülkemizde olsaydık bu kadar sıkıntı yaşamazdık. Ülkemizde savaş olduğu için buraya kaçtık. Burada olduğumuz için okulumuza devam edemiyoruz. Sıcak bir evimiz yok burada. Savaşın bitmesini ve ülkemize dönmeyi istiyoruz” ifadelerini kullandı 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49