Öne Çıkanlar ısraıl İtfaiye Yeni Yangın Muslukları Takılacak sulul 1 Mayısı işçilerle kutladı Urfada Otomobil Takla Attı

Bu haber kez okundu.

Şekerlemecilerin güzel günler başladı
Ramazan Bayramına sayılı günler kala bayram şekerleri de tezgahlardaki yerini aldı. Esnaflar, hava sıcaklığı nedeniyle çikolata ve lokumları klimalı yerlerde muhafaza ediyor.
Ramazan ayının sonuna gelinen bugünlerde, vatandaşlarda bayram hazırlığı telaşı başladı. Bayram alışverişinin en önemli kısmı olan şekerde alışveriş artarken, bu durum esnafların yüzünü güldürüyor. Şekerleri tezgahlara yerleştiren esnaflar, çabuk eriyebilen şeker, lokum ve çikolataları klimalı ortamlarda veya soğutucu dolaplarda muhafaza ediyor. Bayram şekerlerinde satışların arttığını söyleyen şekerlemeci Mehmet Fatih Özbek, şekerleme satışlarının fazla olduğunu belirterek, “bayrama sayılı günler kala alışveriş yoğunluğu arttı. Vatandaşlar bayram için şeker ve lokum tarzı şekerlemeleri satın almaya başladı. Dükkanın içinde her zaman müşteri var, şimdilik işlerden memnunuz” dedi.
LOKUMLAR KLİMAYLA MUHAFAZA EDİLİYOR
Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu Şanlıurfa’da lokum ve çikolataların çabuk eriyebilmesi üzerine esnaflar, dükkanlarında klima çalıştırıyor. Klima serinliğiyle çikolata ve lokumların erimesi engellenmeye çalışılıyor. Bayram için milyon lira harcayarak şekerleme aldıklarını söyleyen Özbek, bu masrafların boşa gitmemesi için klimaları en soğutucu derece çalıştırdıklarını söyledi. Klima sayesinde lokum, şeker ve çikolataları erimekten kurtardığını dile getiren Özbek, “bilindiği üzere Şanlıurfa’da çok ciddi sıcak hava yaşanıyor. Bu sıcak hava, özellikle şekerleme satan esnaflar için büyük sorun oluşturuyor. Milyonlarca lira harcayıp dükkanı bu hale getirdik. Onca paranın boşa gitmemesi için bir şekilde önlem almamız gerekiyordu, biz de klimaları en soğutucu derece çalıştırmaya başladık. Bu şekilde lokum ve çikolataların erimesini engelliyoruz” şeklinde konuştu.
“SATIŞLAR ARTTI, YÜZÜMÜZ GÜLÜYOR”
Yıl boyunca en çok satışı bayram zamanlarında yaptıklarını anımsatan Özbek, son günlerde durmadan çalıştıklarını söyledi. Müşteri yoğunluğunun yaşandığını belirten Özbek, satışların artmasıyla birlikte yüzlerinin güldüğünü belirterek, “tabi iş olmayınca kimsenin yüzü gülmez. Bizim de en çok iş yaptığımız zamanlar bayram zamanlarıdır. Satışlar şu sıralar arttı, büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Tabi bu yoğunluğun her zaman olmasını bekliyoruz. Vatandaşlar ramazan bayramına hazırlanırken, en iyi şekilde bir bayram geçirmeleri için biz de en kaliteli ürünleri satıyoruz” ifadelerini kullandı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49