Öne Çıkanlar 1 Mayısı işçilerle kutladı sulul Urfada Otomobil Takla Attı İtfaiye Yeni Yangın Muslukları Takılacak Urfalı Anthony Quinn Geçimini Tespih Satarak Karşılıyor

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa Otogarında öğrenci yoğunluğu
Üniversitelerin tatile girmesi üzerine Şanlıurfa otogarındaki yolcuların büyük kısmını memleketlerine dönmek isteyen öğrenciler oluşturuyor.
 
Eğitim öğretimin yarıyıl tatiline girmesi üzerine geçtiğimiz günlerde öğrenciler, tatile çıkarken, üniversite öğrencileri memleketlerine yeni dönmeye başladı. Üniversitelerde vize ve final olmak üzere iki kısımdan oluşan sınav sistemi uygulanırken, finallerden geçemeyen öğrenciler, bütünleme sınavına kaldı. Finalleri geçemeyen üniversite öğrencileri için bütünleme sınavları ileriki tarihlere alınınca, öğrenciler de memleketlerine geç gitmek zorunda kaldı. Bütünleme sınavlarının sona ermesi üzerine memleketlerine gitmek için Şanlıurfa Şehirlerarası Otogarına gelirken, yolcuların büyük bir kısmının öğrencilerden oluştuğu dikkatlerden kaçmadı. 10 gün öncesinden başlayarak, 20 gün sonrasına kadar yolcuların büyük kısmının öğrenciler olacağını belirten işletmeciler, tatil dönemlerinde bu şekilde yoğunluk olduğunu söyleyerek, “Şanlıurfa okuyan yabancı öğrenci sayısı çok olduğu için tatil dönemlerinde yolcuların büyük kısmını öğrencilerden oluşuyor. Tabi ara zamanlarda da gidip gelenler oluyor ancak, tatil döneminde daha çok yoğunluk oluşuyor” şeklinde konuştu.
 
Memleketlerine dönmenin heyecanı içerisinde olduklarını söyleyen öğrenciler, öte yandan derslerini geçmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Birçok arkadaşlarının finalleri geçerek, tatile erken çıktığını ifade eden Mert Çelik, kendisi ve diğer birçok arkadaşının bütünleme sınavına kaldığı için tatile yeni çıktığını ifade ederek, “tatil başlayalı çok oldu ancak, iki dersi geçemedim. O derslerimi geçmek için bütünleme sınavını bekledim, benim gibi birçok arkadaş da aynı durumda. Bütünleme sınavları, finallerden birkaç gün sonra oldu, o sıra memlekete gidip, tekrar dönmemek için bekledik, sınavlarımıza girdik ve şimdi memleketimize dönüyoruz” dedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49