Öne Çıkanlar valı bakan Haliliyede Ramazan Denetimi haliliye Şanlıurfada çöken binadan kıl payı ile kurtuldu

Bu haber kez okundu.

Kuraklık endişesi çiftçileri düşündürüyor
Şanlıurfa’da kuraklığın baş göstermesi sonucu, çiftçiler şimdiden umutsuzluğa kapılıp, ilaçlama traktörlerini bile satışa çıkardı.
 
Mevsimin kurak geçmesi üzerine Şanlıurfalı çiftçiler, tarımdan ümitlerini keserek, borçlanmamak için elindeki traktörleri de satışa çıkardı.
 
Ülke genelinde kış ayları yaşanmasına rağmen, mevsim kurak geçiyor. Yağış bekleyen çiftçiler, yağışların olmaması dolayısıyla ürünlerden pek umutlu olmadıklarını ve tarımda kullandıkları traktörleri sattıklarını söyledi. Şanlıurfa genelinde tarım sektörünün yaygın olması sebebiyle en çok traktörü de barındıran kent olması sonucu, traktör satıcıları da zor anlar geçiriyor. Şanlıurfa eski sanayide traktör satan esnaflar, traktör satışlarının çok olduğunu ancak, alımların az olduğunu söyleyerek, Şanlıurfa’da tarım sektörünün gerilemesinin esnafları da vurduğunu belirtti.
 
Mevsimin kuraklığı yanında mazot, Sünni gübre ve çeşitli tarım ilaçlarının aşırı pahalı olmasının çiftçileri zor durumda bıraktığı belirtilirken, güç zamanlar geçiren çiftçilerin devlet desteği beklediği belirtildi. Bütün bu sorunlar karşısında birçok çiftçi tarlasını satma yoluna giderken, birçok çiftçi de elindeki traktör ve diğer malzemeleri satarak, borçlanmamaya çalışıyor. Traktör pazarında fazla traktörün olması dikkatlerden kaçmazken, traktör satıcıları da satışların olmadığını ve traktör fiyatlarının oldukça düştüğünü kaydetti.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49