Öne Çıkanlar valı bakan Haliliyede Ramazan Denetimi haliliye Şanlıurfada çöken binadan kıl payı ile kurtuldu

Bu haber kez okundu.

Halfeti’nin Karagül
Birecik Barajı’nın yapımı sırasında bir bölümü sular altında kalan ve ‘Güneydoğu’nun Saklı Cenneti’ olarak anılmaya başlanan Şanlıurfa’nın Halfeti İlçesi, doğal güzelliği ile görenleri hayran bırakıyor. Halfeti bu günlerde doğal güzelliği, sakin şehir unvanı ile bir çok ulusal habere konu oluyor.
 
Şanlıurfa’ya 120 kilometre uzaklıktaki Halfeti İlçesi’nin yüzde 80’i, Birecik Barajı’nın yapımıyla birlikte 2000 yılında su tutulmasıyla sular Çoğu çiftçilik yapan ilçe sakinlerinin büyük bölümü, evlerinin su altında kalmasının ardından, 15 kilometre uzaklıkta kurulan yeni yerleşim merkezine taşındı. Taş mimarisiyle yapılmış evlerin ve camilerin su altında kaldığı ilçe, aradan geçen süre içerisinde doğal güzelliği ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya başladı.
 
Doğal güzelliği, Fırat nehrinin altında kalan taş mimarisi ile kamuoyunda ‘Saklı cennet’ ve ‘Kayıp kent’ olarak anılmaya başlanan Halfeti’de, turistlerin yoğun ilgisinin ardından tekne turları başlatıldı. Özellikle hafta sonu ilçeye gelen yerli ve yabancı turistler, yaklaşık bir saat süren tekne turu ile su altında kalan camiler, evler, yeşil alanlar, Savaşan Köyü ve İncil’in bir nüshasının çoğaltıldığı yer olarak bilinen Rumkale’yi ziyaret ediyor. Tekne turu ile sular altında kalan doğal güzellikleri gören turistler, nehir kıyısında kurulan tekne görünümlü duba restoranlarda da yöresel yemekler yiyor.
 
Yöre halkı’da dizide rol alıyor
 
'Karagül', hüzünlü bir aşk hikâyesini anlatıyor. Bir televizyon kanalında yayınlanan dizinin çekimleri tüm hızıyla davam ediyor., Gaziantep ve Halfeti üçgeninde geçen dizinin başrollerini Ece Uslu ve Yavuz Bingöl üstlenirken Özcan Deniz de 'konuk oyuncu' olarak yer aldı Geleneksel taş mimarisiyle inşa edilmiş evleri, sular altında kalan tarihi Merkez Camii ve yeşil alanlarıyla dikkat çeken Halfeti'de özellikle İncil'in bir nüshasının çoğaltıldığı yer olarak bilinen Rumkale ve Kaya Kilisesi'nin yanı sıra tarihi Savaşan Köyü'nü çekimler yapılıyor. Çekimlerde bir çok rolde figüran olarak yöre halkı rol alıyor.
 
Halfeti’nin Karagül
 
 Halfeti'de, turizm sezonunun yoğunlaştığı  ilkbahar ve sonbahar aylarında dünyada sadece Halfeti de yetişen ve  birçok kişi, evlerde yetiştirdiği siyah gülleri gelen turistlere satarak, aile bütçesine katkı sağlamaya çalışıyor
 
Butik Otel
 
Yaz aylarında yoğun turist akınına uğrayan Halfeti en büyük sıkıntı olarak gördüğü konaklamaya butik otellerle çözüm buldu. İlçede 18 butik otelin yapımı tamamlandı. Yaz sezonu ile beraber misafirlerini butik otellerde ağırlayacak.
 
Asma Köprü
 
Rüştiye Mahallesi ile Basbostan Mahallesi arasındaki alana 130 metre uzunluğunda köprü Asma köprü tamamlandı tekneyle ulaşımın sağlandığı eski mezarlık bölgesi, fıstık bahçeleri, su sporları merkezi ve yüzer havuz tesislerine ve Butik Otellere yaya olarak da ulaşılacak.(Mustafa Bayar)
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49