Öne Çıkanlar 1 Mayısı işçilerle kutladı sulul İtfaiye Yeni Yangın Muslukları Takılacak Urfada Otomobil Takla Attı 18 Kasım koronavirüs tablosu! Hasta

Bu haber kez okundu.

Gelecekten Endişe Duyuyorlar
IŞİD saldırısı sonucu Irak’tan kaçarak Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine gelen Ezidiler, kurduğu hayalleri gerçekleştiremeden kendi ülkelerini terk etmek zorunda kaldıklarını belirtti. Zorunlu göçe mahkum edilen Ezidiler, gelecek endişesi yaşadıklarını dile getirdi.
Irak’ta Irak Şam İslam Devleti(IŞİD) terör örgütünün saldırı düzenlemesinin ardından evlerini terk ederek dağlara kaçan Ezidiler, daha sonra zorlu bir yolu aşarak Viranşehir ilçesine geçti. İlçeye gelen Ezidiler, farklı yerlere yerleştirilirken, kimisi taziye evinde, kimisi bir depoda, kimsi de kurulan derme çatma çadırda yaşamını sürdürmeye başladı. Çocukların yoğunluk oluşturduğu Ezidi aileler, çocuklarının hayalinin yarıda kaldığını söyleyerek, gelecek açısından endişeli olduklarını kaydetti.
ZORUNLU GÖÇE MAHKUM OLDULAR
Irak’ta IŞİD terör örgütünün saldırını artırması üzerine dağa sığınan Ezidi halk, birkaç geceyi dağda geçirdikten sonra Türkiye’deki yakınlarının yanına sığındı. Zorunlu olarak göç etmek zorunda kaldıklarını hatırlatan Ezidi Halid Uvud, bütün eşyalarını bırakarak, canlarını kurtarmanın derdine düştüklerini anımsattı.
Çocuklarını alarak dağa sığındıklarını dile getiren Uvud, “IŞİD katliamlarını sürdürürken, binlerce masum insan öldürüldü. Bu saldırılar karşısında bizler de neyimiz varsa bırakıp dağa sığındık. Dağda yiyecek hiçbir şeyimiz yoktu, bitkilerle beslendik. Buraya gelene kadar çok zorluklar yaşadık” dedi.
BEBEKLERİNİ GÖÇ YOLUNDA DOĞURDULAR
Ülkelerini zorunlu olarak terk etmek zorunda kalan Ezidilerden hamile olan kadınlar, göç yolunda bebeklerini dünyaya getirdi.
Yolda dünyaya gelen bebeğe Türkiye’deki bir ismi vereceklerini söyleyen Serpil Abdullah, hiç beklemedikleri bir felaketle karşılaştıklarını söyledi. Savaşın kendilerini amansız yakaladığını belirten Abdullah, “gerçekten bir katliamdan kaçarak buraya sığındık.
Savaş bizi ansızın yakaladı. Ne zaman ne olacağını bilemeyiz. Bebeğimi yolda doğurdum ve buradaki isimlerden birini vereceğim. Aramızda fazla bir isim farkı yok ama göç yolunda dünyaya geldiği için buradaki bir ismi oğluma vereceğim” şeklinde konuştu.
GELECEKTEN ENDİŞE DUYUYORLAR
Gerçekleşmeyi bekleyen hayallerini yarıda bırakarak Türkiye’ye sığındıklarını söyleyen Ezidii aileler, bu sürecin daha ne kadar süreceğini bilmediklerini ve bu durumun çok acı verici olduğunu dile getirdi. Gelecekle ilgili de endişe duyduklarını dile getiren Ezidi Zehra, “görüldüğü gibi burada perişan olduk.
Çocuklarımız hep yerde yatıyor. Hayallerimiz yarım kaldığı gibi, yuvamız dağıldı. Gelecekte de ne olur bilemeyiz. Daha bu süreç ne kadar bu şekilde devam edecek. Çocuklarımız okullarına gidemeyecek ve gelecek adına bir hayal bile kuramayacaklar. Bu durum bizi oldukça endişelendiriyor” ifadelerini kullandı.
 
TIBBİ YARDIM BEKLİYORLAR
İlçe halkı, AFAD ve yerel yönetimler tarafından yapılan gıda yardımları sayesinde yaşamını sürdüren Ezidi aileler, öte yandan hastalanan çocukları için tıbbi yardıma
ihtiyaçları olduğunu söyledi. Irak’taki savaştan kaçtıklarını hatırlatan Ezidiler, “savaş ortamından kaçarak geldik. Çocuklarımızın ciddi anlamda sağlık sorunları var. Bebekler için mamaya ihtiyacımız var. Bu anlamda da yardımların yapılmasını bekliyoruz” dedi.
Ayrı ayrı yerlere yerleştirilen Ezidiler, ilçede kendileri için kamp kurulmasını da talep etti.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49