Öne Çıkanlar valı bakan Haliliyede Ramazan Denetimi Şanlıurfada çöken binadan kıl payı ile kurtuldu haliliye

Bu haber kez okundu.

Emine Erdoğan, Yerel Tohum Buluşmasına Katıldı
Emine Erdoğan ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Vali Abdullah Erin, BŞB Nihat Çiftçi, Ak Parti il Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül GAPTAEM Talat Demirören Araştırma İstasyonu'nda düzenlenen "3.Yerel Tohum Buluşmaları Şanlıurfa" etkinliğine katıldı.
Bakan Fakıbaba " Ülkemiz için güçlü, istikrarlı, üretken ve rekabetçi bir tohumculuk sektörü hedefliyoruz. Yerel çeşitler adıyla, tadıyla bize emanettir. Bu emanete sahip çıkmak, tohumlarımızı koruyarak geleceğe taşımak için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. 2002 yılında 145 bin ton olan sertifikalı tohumluk üretimini 7 kat artırarak 2017’de 1 milyon 50 bin tona çıkardık. Bugün artık Türkiye tohum, fide, fidan ve süs bitkisi üreten ve ihraç eden bir ülkedir. 79 ülkeye tohumluk ihracatı yapıyoruz" dedi.
Emine Erdoğan, "Bir ülkenin tohum ihtiyacını dışarıya bağımlı olmaksızın kendi kendine karşılayabilmesi, geleceğe yapılan en büyük yatırımdır. Öte yandan temiz tohum, sağlıklı hayat zincirinin ilk halkasıdır. Tohum iyi, sağlıklı ve temiz olursa, beslenme de sağlıklı olur. Çok şükür ki son yıllarda tohum üretiminde, veriminde, kalite ve ihracatında önemli gelişmeler kaydedildi. 2002'de 145 bin ton olan sertifikalı tohumluk üretimi, 15 yılda 7 kat artarak 1 milyon 50 bin tona ulaştı. İhracatımız 8 kat artarken, ithalatımız 2017'de son 5 yılın en düşük oranına geriledi. Şu anda 79 ülkeye tohum ihracatı yapan bir ülkeyiz. İnşallah 2023 hedefimiz, 2 milyon ton üretim ve 500 milyon dolarlık ihracattır. Tohumculuk sektöründe iyi örgütlenirsek, uluslararası tohumculukta da söz sahibi oluruz. Her alanda kendi milli yol haritasını çizen Türkiye, inşallah bu alanda da hedeflerine ulaşacaktır.diye konuştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49