Öne Çıkanlar Şanlıurfada 13 aranan şahsı yakalandı Siverekte iki araç çarpıştı Beyazgüle Esnaf Ve Gençlerden Sevgi Seli Urfada Ramazan Bayramı Boyunca Toplu Taşıma Ücretsiz aile

Bu haber kez okundu.

Büyük elektrik kesintisi
Türkiye'de bir çok ilde elektrik sistemi çöktü. Kesinti saatlerce hayatı durma noktasına getirdi. Metro çalışmadı, hastanelerde ameliyatlar yapılamadı, sanayi durdu, trafikte kargaşa yaşandı.
Türkiye genelinde bu sabah iletim sistemindeki arıza nedeniyle Van dışında tüm Türkiye'de saat 10:36'da aynı anda elektrikler kesildi, hayat alt üst oldu. Hala elektrik alamayan yerler var.
BAKAN SAAT VERDİ
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan aldığı bilgiye göre; elektrik kesintilerinden etkilenen illerdeki toplam hedef kitlenin yüzde 85'inde bu kesintinin kaldırıldığını, saat 20.00 itibariyle yüzde 100 oranında  enerji ihtiyacının karşılanmış olacağını bildirdi.
HAYAT DURDU
Kent içi ulaşımda metro, tramvay ve tren seferleri yapılamadı, fabrikalarda çarklar durdu, hastanelerde sağlık hizmeti, okullarda eğitim aksadı. Yaklaşık 1.5 saat sonra, arızanın giderildiği yerlere elektrik verilmeye başlandı. İstanbul ve Ankara'da bazı yerlere elektrik verildi.
 
"TRAFOLARA GİRECEK KEDİLER ÖN SEÇİM YAPIYOR" 
 
ELEKTRİK VERİLMEYE BAŞLANAN İLLER
 
Elektrik verilmeye başlanan iller arasında ''Ankara, İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Erzurum, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Artvin, Bayburt, Giresun, Samsun, Ordu, Amasya, Çorum, Sinop, Kastamonu, Karabük, Kocaeli ve Çankırı'' bulunuyor.
 
İstanbul'da Metro, Tramvay ve Marmaray seferleri başladı
 
İstanbul şehir genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle tüm metro ve tramvay seferleri durdu.
 
Elektriğin saat 10.36'da kesilmesi sonrası duraklardaki yolculara biletleri iade edildi.
 
Marmaray'da enerjinin gelmesiyle birlikte istasyonların kepenkleri açıldı. Vatandaşların duraklara alınmasının ardından saat 12.50'de seferler normale döndü.
 
İstanbul'da an itibariyle Kabataş-Bağcılar ve Topkapı-Habipler tramvay seferleri ile Yenikapı-Havalimanı-Kirazlı ve Yenikapı-Taksim-Hacıosman metro seferleri yapılmaya başlandı.
 
ELEKTRİĞİN KESİLMEDİĞİ TEK İL
 
Türkiye genelinde saat 10:36'dan itibaren elektrik kesilirken, Van şehir merkezinde kesinti yaşanmadı. Yetkililer bunun nedenini, Van'ı besleyen enerjinin İran'dan alınıyor olmasından kaynaklandığını söyledi. Yetkililer, "İran'la yapılan enerji anlaşmasına göre İran'dan gelen enerji iletim hattı Van merkezdeki merkezi trafoya giriş yapıyor. Bu enerji de sadece şehir merkezlerinin belil bir kısmına yeterli oluyor. Bu enerji miktarı da yaklaşık 300 megavat civarındadır" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49