Öne Çıkanlar 1 Mayısı işçilerle kutladı sulul Şanlıurfada pamuk toprakla buluştu ŞOK uygulama sonucunda yakalandı Alın teri ve emek en yüce değerdir

Bu haber kez okundu.

Beş Kızından Sonra Olan Oğlunu Saldırıda Kaybetti

TSK ve Suriye Milli Ordusu tarafından Suriye’de bulunan PKK/YPG terör örgütüne karşı başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nda teröristler tarafından atılan havan mermisi ve roketatarlarla şehit olan 9 aylık Muhammed Omar’ın ailesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Şanlıurfa’da görüştü.

Aileyle Şanlıurfa Büyükşehir Belediye binasında görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, aileyle yakından ilgilenerek baş sağlığı diledi. Şehit Omar’ın yaralı olarak kurtulan ablalarına ise çeşitli hediyeler verildi.

Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar Şaar’ın babası Muhammed Hani Şaar; ‘’Şehit olan oğlum Muhammed Ömer Şaar 4 Aralık 2018’de Akçakale’de dünyaya geldi, 6 kardeşin en küçüğü idi. 5 kızım var 5 kızdan sonra kızlarım bir erkek kardeş istiyorlardı Allah bize 5 kızdan sonra bir erkek çocuğu verdi ama vicdansız teröristler 9 aylık bebeğe bile acımadılar ve Şehit ettiler’’ dedi.

"Suriye'deki Bombalardan Kaçtık Türkiye'de Bombada Çocuğumu Kaybettik"

Şaar,"Humus'ta Sokak çatışmalarında insanlar ölüyordu, Biz 2011 yılında Humus'ta 3 ay mahsur kaldık, o zamanlarda İran milisleri ve diğer milisler vardı sokakta çatışmalar oluyordu biz hiç dışarı çıkamıyorduk sokakta insanların kafasını kesiyorlardı tam bir vahşetti bir yolunu bulup biz oradan Halep'e kaçtık kayınbabamın yanına yaklaşık 1 sene kaldık, Halep'te evimiz havaalanına yakın olduğu için orada da çatışmalar ve bombardıman olmaya başladı. Uçaklarının bombardımanı yaptığı sürede çocuklar bağırıp çağırıyordu korkuyordu çocuklar Biz de mecbur kaldık oradan kaçarak, 2013 yılında

Sınıra gelip Akçakale kampına yerleştik.

Akçakale kampındaki okulda Suriyeli çocukların bulunduğu okulda ben orada hademelik yaptım, 6 sene boyunca çocuklarının geçimini hem buradan hem de devletin bize verdiği imkanlar doğrultusunda çocuklarımıza bakıyorduk.

Akçakale'de biz ailece evde oturuyorduk o sırada biz yan oda daydık Hale ve Yasmin ve şehit olan oğlum aynı odada oynuyorlardı bomba seslerini dışarıda duymaya başladık. Baktık bir arada bizim eve de bir tane düştü isabet etti. Patlamada bir oğlum öldü, iki kızım yaralandı.

Tabii benim onlara söyleyeceğim şuydu sivil insanları niye vuruyorsunuz? Sizin karşınızda bir ordu var ama siz sivilleri vuruyorsunuz, burada çocukları kaydediyorsunuz Allah sizi muvaffak etmesin iki yakasını bir araya getirmesin inşallah diyorum. Bunlar zalim ve vicdansız insanlar.

Biz bunların yüzünden Suriye'den kaçtık Suriye'de bunlar insanların kellesini koparıp öldürüyorlardı. Allah bunların cezasını versin 9 aylık bir bebeğe Kıyan bu teröristler Allah cezalarını versin, oğlumun kanı yerde kalmadı. Ben Türkiye Cumhuriyeti'ne güveniyorum başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türk ordusuna teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

"Erdoğan Türkiye'nin Değil Bütün İslam Âleminin Reisidir"

Baba Şaar; ’’Biz burada Türk Cumhuriyeti'ne sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz özellikle Türk doktorlarına ve bütün çalışanlara bütün Türk halkına sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bize kucak açtıkları için ve ailece bizi sahiplendikleri için sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Ben özellikle Türkiye Cumhuriyeti'nin başlattığı Barış operasyonunda Suriyeli kardeşlerimize çok katkısı oldu. Topraklarını geri kazandırdığı Suriye halkına buradaki Suriyeli vatandaşlar birçok kişi kendi topraklarına dönecek Türkiye sayesinde güvende kendini hissedecek Barış Pınarı hareketini bizden sonsuz desteklerimizi veriyoruz Türk halkına Allah yar ve yardımcıları olsun.

Güvenli bölge Türkiye'nin güvencesi altında olursa biz ve bütün Suriyeli kardeşlerimiz kendi topraklarımızda kendi memleketimizi dönmeyi düşünüyoruz ama Türkiye güvencesi altında olursa döneriz.

Reis-i Cumhur Sayın Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa'ya bizleri ziyarete geldi. Öncelikle taziye dileklerini iletti eksiğimizin olup olmadığını sordu çocuğunuzun kanın yerde kalmadığına söyledi. Çocukları değişik hediyeler verdiler, bir ihtiyacınız olup olmadığını teker teker defalarca sordu. Cumhurbaşkanı oradaki yetkilileri de yani ne tür ihtiyacımız olup olmadığının giderilmesi konusunda ve kendinizi burada Türkiye'de ikinci bir eviniz olduğunu hatırlattı. Çocukları teker teker ayrı ayrı sevdiği onları okşadı ve sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz Türk halkına Türk askerine ve Türkiye reisi cumhuru Sayın Recep Tayyip Erdoğan sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin reisi değil tüm ümmeti Muhammedi reisi olarak görüyoruz biz “şeklinde konuştu.

"Allah Belalarını Versin Küçük Bebeğimin Günahı Neydi"

Anne Fatine Şaar (35) ise," Ben çocuğumu emzirdim ve beşiğe yatırdım bomba sesini duyduktan sonra koşarak geldim odaya girdiğinde çocuğumun beşikte değil de köşede bir kenarda paramparça halini gördüm. Allah belalarını versin ben ne diyeceğim Biz oralardan kaçtık buralara kadar geldik burada tekrar bomba sesleriyle çocuklarım uyanır oldu. Bunların bunların vicdanı yok bunları destekleyenleri Allaha havale ediyorum inşallah bir daha erkek çocuğum olursa adını Recep Tayyip Erdoğan koyacağım" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49