Öne Çıkanlar Şanlıurfada 13 aranan şahsı yakalandı Urfada Ramazan Bayramı Boyunca Toplu Taşıma Ücretsiz Siverekte iki araç çarpıştı Beyazgüle Esnaf Ve Gençlerden Sevgi Seli aile

Bu haber kez okundu.

Bakan Çelik Tünelin açılışını yaptı
Şanlıurfa’nın Suruç Ovasını suya kavuşturacak tünelin çıkışına gelindi. Bakan Çelik 17 bin 185 metre uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun sulama tüneli olan Suruç Tüneli'nin bitiş törenine katıldı.
 
Bakan Çelik ve beraberindekileri, Suruç’ta AK Parti Suruç Belediye Başkan Adayı tanıtımın katıldı.ardından yapımı tamamlanan Suruç Tünelin bitiş törenlerini katıldı.
 
DSİ 15. Bölge Müdürü Numan Doğan Gündüz'den tünelle ilgili bilgi alan Çelik, daha sonra tünel açma makinesinin Suruç Tüneli'nin bitirişini Ak Parti millettekileri, Ak Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç, Ak Parti ilçe belediye başkan adayları ve kamu kurum amirleriyle birlikte izledi.
 
Suruç İlçesinde yaklaşık 951 bin dekarlık bir alanın sulanmasını sağlayacak olan 17 bin metrelik tünelin kazı çalışmaları tamamlandı. Tünelin bitişinin son aşamasını yerinde izleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik ‘‘Tarihi an’’ olarak nitelediği tünel çıkışını yerinde görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Bakan Faruk Çelik, dünyanın en uzun 5’nci tüneli olan Suruç Tüneli için, benzer yapıların otuz yılda yapıldığını ancak Suruç Tüneli’nin üç yıl gibi bir sürede tamamlanmasını GAP Eylem Projesi çerçevesinde önemli bir halka olarak değerlendirdi.
 
Çelik, Tünelde kullanılan teknoloji sayesinde zamandan ve maliyetten kar edildiğini aktaran Çelik, Üç yıllık süre içerisinde bu noktaya gelmiş bulunuyoruz. Mart ayının ilk yarısında da inşallah sayın Başbakanımız'ın katılımıyla tünel ve kanalların birleşimi sağlanacak ve su verilmeye başlanacak. Bu tarihi ana şahitlik ettiğimiz için doğrusu büyük bir mutluluk, onur ve gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.
 
Tünelin açılışı ise Mart ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49