Öne Çıkanlar valı bakan Haliliyede Ramazan Denetimi haliliye Şanlıurfada çöken binadan kıl payı ile kurtuldu

Bu haber kez okundu.

Alternatif ısıtıcı sobaya ilgi büyüyor
Havaların soğumaya başlaması ve yağışların başlaması nedeniyle Şanlıurfa’da soba satışları arttı.
Türkiye’nin en sıcak illerinin başında gelen Şanlıurfa’da hava sıcaklıkları iyice düşmeye başladı. Doğalgaz kullanımının fazla yaygın olmadığı kentte, alternatif ısıtıcı ise soba olarak görülüyor.
Alternatif ısıtıcı konumundaki sobalarda satış oranı arttı. Sobaların yanı sıra odun, kömür satışları da artarken, bu anlamda kentte kış hazırlıkları hareketlilik kazandırdı. Yaz ayları boyunca piyasanın durgun olduğunu belirten soba satıcı Serdar Kubat, kış hazırlıklarının esnafın yüzünü güldürdüğüne dikkat çekti.
Soba satışlarının her geçen gün daha da arttığını belirten Kubat, “Şanlıurfa’nın geneline baktığımız zaman doğalgaz kullanımı yaygın değil. Eskiye göre kaçak elektrik kullanımı da azaldı. Eskiden insanlar kaçak elektrik nedeniyle klima veya elektrikli soba sayesinde ısınıyordu.
Böyle olunca odun sobalarına fazla ihtiyaç kalmıyordu ama şimdi kaçak elektrik kullanımı engellendiği için odun sobalarında satış oranı arttı. Kentte kış hazırlıkları esnafların yüzünü güldürüyor. Tabi gün geçtikçe soba satışları daha çok artıyor.
Özellikle yağışlı günlerde vatandaşlar soba almaya geliyor. Bu şekilde devam ederse çok güzel. Bilindiği gibi burası Türkiye’nin en sıcak illerinin başında geliyor. Kış aylarının bu sene daha sert geçmesi tahmin ediliyor” dedi.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49