Öne Çıkanlar sulul İtfaiye Yeni Yangın Muslukları Takılacak Urfada Otomobil Takla Attı ısraıl 1 Mayısı işçilerle kutladı

Bu haber kez okundu.

Hem gelirleri hem yakacakları
Şanlıurfa’da dar gelirli aileler, pamuk hasadının ardından pamuk saplarını kış aylarında yakacak olarak kullanmak üzere tarladan topluyor.
Türkiye’nin pamuk ihtiyacının büyük bir kısmının karşılandığı Şanlıurfa’da binlerce dönüm araziye pamuk ürünü ekilirken, hasat döneminin ardından dar gelirli aileler, tarlalardaki çalıları toplayarak yakacak ihtiyacını gidermeye çalışıyor.
Şanlıurfa merkez ve ilçelerde dar gelirli aileler, kış aylarında odun ve kömüre para ödememek için alternatif yakacak arıyor. Yakacak ihtiyacını karşılamak isteyen dar gelirli aileler, sabahın erken saatlerinden itibaren pamuk tarlalarına giderek, çalı topluyor.
Topladıkları çalıları traktör ve kamyonetlerle evlerine taşıyan vatandaşlar, bu şekilde kış ayları için yakacak ihtiyacını karşılıyor. Odun ve kömürün pahalı olduğunu ve herhangi bir gelirlerinin olmadığını dile getiren vatandaşlar, bu şekilde tasarruf yapmaya çalıştıklarını kaydetti.
Pamuk hasadının ardından tarlada kalan çalıları toplayan vatandaşlar, her yıl aynı şekilde yaptıklarını ve yakacak ihtiyaçlarını bu şekilde karşıladıklarını belirtti. Naci Çetindağ 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49