Mardin yolu üzerindeki eski Makine Fabrikası diye tabir edilen, Harran Üniversitesine ait Şair Nabi Kampusunu biliyorsunuz.
Rahmetli Erbakan bizzat kendisi tarım kenti olması nedeni ile Urfa’lıya tarıma dayalı zirai aletler üretmek amacı ile ‘Makine fabrikası’ olarak Urfa’da hizmete açılmıştı. Onlarca çırçır fabrikası arasında burası halka yarınlar adına umut olmuştu. 
Sonrası malumunuz.
Uzun yıllar atıl halde tutuldu. İlginçtir demir parçaları bile zamanla artık kullanılamaz hale gelmişti. Güzelim makine fabrikası heba olmuştu. 
Ne yapalım? Ne edelim? Burasını nasıl değerlendirelim? Derken akıllara nereden estiyse Harran Üniversitesine yakın oluşu nedeni ile özellikle yurt ihtiyaçları düşünüldü ve burası birkaç yıl önce Harran Üniversitesine bırakıldı.
Makine fabrikası olarak inşa edilen ve sonrasında Kampus olarak hizmete devam eden burası için şimdi ‘acil tahliye’ edilmesi gerektiği konuşulmakta.
Neden?
Deprem riski varda ondan!
Şimdi burası üç ayrı amaç doğrultusunda kullanılmakta.
BİR: kız öğrencilere yönelik kız yurdu olarak
İKİ: Yapı işleri Daire Başkanlığı olarak
ÜÇ. 26 dairenin yer aldığı lojman amacı ile.
‘Depreme dayanıklı’ olmadığı gerekçesi ile acilen tahliye edilmesi uzun süredir istenen Şair Nabi Kampusu ne zaman tahliye edilir bilinmez ama şimdiden burası için tabir yerinde ise her kafadan farklı sesler yükselmeye başladı.
Neler mi düşünülüyor?
BİR: Burasını TOKİ’ye verelim ve burasını lojman olarak değerlendirelim.
İKİ: Diş fakültesini buraya inşa edelim.
ÜÇ: çok amaçlı olarak burayı değerlendirelim.
Bu ve buna benzer daha çok farklı görüşler ortaya atılmalı. Bin yıl kadar tecrübesi olan fakat ne yazık ki günümüzde Üniversite bakımından hak ettiği noktadan çok uzaklarda yer alan Harran Üniversitesinin başta Rektörü olmak üzere bu ilin Valisi, Milletvekilleri ile STK’lar bir araya gelmeli ve böylesine harika bir yer asla birilerinin amacı doğrultusunda heba etmemeliler.
Bugün ya da yarın tamamen tahliye edilip yıkılacak olan Sırrın yolu üzerindeki Üniversiteye ait Şair Nabi Kampusunu gelin el birliği ile sosyal donatı, hizmet binaları, çevre düzenlemesi ve gerçek ihtiyaç olan fakültelere kazandırmak sureti ile değerlendirelim.
Üniversite yönetiminden bunu bir Urfalı olarak bekliyoruz.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49