Önde gidenler en zor karaları soğukkanlılıkla alırlar. Bazen bir kişi bazen de birden fazlasına fark atarlar. Yönlere etki eder, kırılma noktalarına dirsek olurlar.   Toplumun tüm kurumlarında başkanlar, müdürler, amirler ve önde olanlar bulunmak durumundadır. Bu kişiler bazen yaşla, bazen kariyer, bazen çalışkanlık, bazen özgüven, bazen de farklı koşulların kombinasyonları ile önlerde yer tutarlar. Bir şekilde kendilerine verilen görevleri tamamlarken kullandıkları tarz ve etkileri ile fark oluştururlar. Kimileri tarihe küçük çentikler atarak minik izler bırakırlar, kimileride bir süre sonra unutularak tarihe karışırlar. Kimileri de gerçekten adlarını tarihin sayfalarına büyük puntolarla çakarlar.   Ancak gerek özel ve tüzel kurumlarda gerekse siyaset kurumunda kendilerine ait bir üslupları olan, her adımında izler bırakan, gönüllerde yer tutan, hatırlarıyla ağırlaşanlar kuru amirlikten veya başkanlıktan özel kişilikleri ile liderliğe dönüşen kişilikler öne çıkar. Bu liderlerin sayıları her çağda yer ve zamanda pek az olmuştur.   Bu tanımlamayla elbette ki liderlik vasfını efsaneleştirip ulaşılmaz yapmak değil kastım. Aksine aynası olduklara toplumlara en güzel birer örnek ve aydınlatıcı olması adına somutlaştırmak gerektiği inancındayım. Özünde tercih edilme durumu olduğu için tercih edenlerin hayatlarına somut anlamda etkileri bulunmak zorundadır. Bu etkiler de saman alevi gibi bir an sıcacık yaparken ardı sıra donduran değil de istikrarla gittikçe gelişerek, büyüterek, tüm dış etkileri en az zararlarla savuşturup tüm insanlığa olumlu katkılar sağlayabilmektir.           
Siyaset çoğu zaman, devlet işlerini düzenleme ve yürütme sanatıyla ilgili özel görüş veya anlayış olarak değerlendirilir. Siyaseti yapacaklar somut anlamda tüm erdemleri biriktirmiş sözlerini eylemlerle destekleyen toplum liderleri olup temsil ettiklerinin kaygısını her an hissetmelidirler. Fiziki koşulları iyileştirmenin yanı sıra kültürleri ve yaşayışları ve düşünceleri de destekleyen liderler toplumlarını hep ileri taşımaya çalışmalıdırlar.   Dileğim odur ki çoğu zaman düzenlerin bozukluğundan ve görev alanların onurlarını sorgulamaktan başka bir etkiye sahip olmayan bizleri temsilen kendilerini dünyaya açan, erdemli, merhametli, dürüst, süregelen istikrara katkılar sağlayacak güzel insanlar siyaseti tercih eder.   Saygılarımla…    
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49