Geçtiğimiz günlerde özel bir şirketin ‘Yarın seçim olsa?’ adı altında düzenlemiş olduğu anketin sonuçlarına bu köşemde yer vermiş ve ‘böyle devam eder ise yarın seçim olsa TBMM’ne sadece iki parti girecek. Bunlardan birisi AKP, diğeri ise CHP olacak. MHP ve HDP ise yüzde 10’luk ülke seçim barajına takılmış olacak!’ demiştim.
Aradan bir aya yakın bir zaman geçti.
Geride bıraktığımız hafta içerisinde AKP’nin bizzat kendilerinin yani parti olarak yapmış oldukları bir ankete gözüm ilişti.
Anket sonucu çok net olarak ortadaydı.
AKP hem de çooookkk açık ara birinci parti, CHP ise ikinci…
MHP ve HDP ne yazık ki ortalıklarda bile görünmüyor.
Türkiye ’nin bugün itibari ile yükselen tek partisi AKP!
CHP elindekileri kaybetmemek adına çalışırken, MHP ne yazık ki ‘kongre’, HDP’de ‘hendek’ kaosundan bir türlü kurtulabilmiş değil.
Urfa’ya yani Urfa’nın siyaset çalışmalarına bakıyorum.
AKP dur durak bilmiyor. Adamlar sanki dördüncü partiymişler gibi ve yarın seçim olacakmış gibi çalışıp duruyorlar. Parti her gün gününü erken saatinden itibaren kapısı açılmakta, gecenin ilerleyen saatine kadar gelip gidenlerle dolup taşmakta.
Hafta sonları bu partiye sanki daha da bir haller olmakta. İstişare toplantıları, buluşmalar, konferanslar, etkinlikler ve daha neler? Neler? Başarıya giden yolda bir siyasi partinin yapabileceği ve de en önemlisi yapması gereken her şey AKP Urfa’da var.
Gelelim Urfa CHP’ye!
Son bir ay içerisinde bu partiye iki defa bizzat ziyaret amacı ile gittim. İlk ziyaretimde partinin emektarlarından bir isim olan ve il yönetim kurulu üyesi olan Ahmet Kılıç vardı. İkinci ziyaretimde koca başkanlıkta sadece bir tek genç vardı. Ben onu o da beni tanıyamadı. Partinin şu sıralarda bir hayli birikmiş olan elektrik borcu ile sıkıntısı had safhada.ilgili elektrik kurum ikide bir borcu yüzünden CHP’nin elektriklerini kesmekte. Böyle ilgisizlik, neme lazımcılık ve de en kötüsü tavan ile tavan arasında yaşanan kopukluklar, açık ara görüş ve düşünce farklılıkları devam ederse korkarım ki parti ile seçmenleri arasındaki elektrikte kesilecek ve bu durum daha da içinden çıkılmaz bir hale dönüşmüş olacak. Benden söylemesi ve hatırlatması. CHP yönetime düşen alel acele kime ne borcu var ise onu ödemesi ve borçlarını sıfırlamasıdır. Geçmiş yönetimi suçlamak ve borçları, ödemeleri görmemek sorunu çözmek aksine daha da içinden çıkılmaz bir hale getirmiş olacaktır.
MHP’de de ne yazık ki parti ile taban arasında daha doğrusu parti ile halk arasında elektrik kesilmiş durumda. Urfa MHP il başkanı başta ilçe başkanlarını, partinin duayen isimlerini, partinin eski tüfeklerini bir araya getirmeli ve ‘Genel merkez nezdinde yaşanan liderlik krizini umursamadan’ Urfa’da neler yapabilecekleri konusu üzerine yoğunlaşmalı ve sahaya inmelidir.
Sahaya ‘hendek’ siyasetinden uzak inmesi gereken bir başka parti ise HDP’dir. Eş il başkanları sanki yarın seçim olacakmış gibi ziyaretlerde bulunmalı, toplantılar düzenlemeli Urfa’nın temel sorun ve sıkıntılarını düzenleyecekleri basın toplantıları ile gün ışığına taşımalıdır. HDP Urfa eş başkanları, Hendek siyasetini partinin Genel Başkanlarına bırakmalı. Onlar Urfa’nın sorunlarına çözüm getirecek projeler sunmalı. Halk ve partililer ile kopan ilişkilerini ciddi olarak tamir etmeli.
Sonuç itibari ile Anketlerden hareket edip Urfa’daki dört siyasi partinin yaptıkları yapamadıkları ve takıldıkları konu ve konulara getirdik. AKP’nin halk ile arasında olan elektrik alış verişi tüm hızıyla hem de son günlerin moda deyimi FİBER gücü ile adeta artarak devam ediyor. Ama CHP, MHP ve HDP’nin elektrik sorununda ise sorunlar yaşanmaya devam ediyor.
Siyasette özellikle de Muhalefette uyumak olmaz.
Yanılıyor muyum? Ne dersiniz? 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49