Tepeden değil temelden gelen biri olarak yaklaşık 30 yıldır Şanlıurfa’da gazetecilik yapıyorum. Bu güne kadar birçok Vali Emniyet Müdürü ve bürokratla çalıştım. Çalıştığım süre içerisinde çok şükür her devrin adamı da olmadım. 
Yazımın başlığında da  “Urfa’ya Vali Geldi” diye yazdım;  çünkü birçok vali ile çalıştım. Fakat çalıştığım valiler içerisinde 4 ismi ayrı tutuyorum; Bunlardan biri rahmetli Kadri Eroğan. Eroğan Şanlıurfa’nın (babo) Valisiydi.  Şanlıurfa’ya çok hizmetleri oldu. Yaptığı en iyi hizmetlerden biri de şu anda Atatürk Bulvarı yolu.
 Zamanında buralar tarla ve zeytinlikti. Vali Eroğan, buraya çift yol yapmıştı. Yolu yaptığı sırada vatandaşlar; “Valimiz deli olmuş iki yol yan yana yapmış” diyorlardı.  Hatta birçok kişi Valimiz deli olmuş diye ağlamıştı.  Eroğan’dan sonra da Vali Ziyaettin Akbulut Şanlıurfa’ya atandı ve o da başta Şanlıurfaspor Tesisleri olmak üzere Dergâh Projesi gibi önemli projelere imza attı.  Akbulut’un yaptığı projeleri unutmak da mümkün değil.  Ayrı tuttuğum bir diğer isim ise Şanlıurfa Belediye başkanlığından istifa ederek AK Parti,den Milletvekili aday adayı olan Eski Büyükşehir Belediye Başkanımız olan Celalettin Güvenç.  Güvenç, kurulduğu günden bu yana vali görmeyen ilçe, köy ve mahalleleri tek tek gezerek vatandaşın sorunu dinledi.  Şehir merkezindeki mahallelerde evleri gezerek vatandaşa özel telefon numarasını dağıtıp “Devletin Valisi yanınızda” diyerek vatandaşın emrinde olduğunu hissettirdi.
Özellikle 13 vatandaşımızın yanarak can verdiği Cezaevi yangınında hemen olay yerine giderek kapı önünde bekleyen tutuklu yakınları ile görüştü ve sabaha kadar yatmadan bizzat kendisi anonslar yaparak vatandaşları sakinleştirdi.  Orada provokasyon yapmak isteyen bir grup vardı. Vali Celalettin Güvenç hiçbir provokasyona fırsat vermedi ve “Ben devletin Valisi olarak yanınızdayım.” diyerek insanları yalnız bırakmadı.  Biz tüm bu sağduyuyu ve babacanlığı Celalettin Güvenç’te gördük. Güvenç’in hizmetlerinin farkında olan vatandaşlar ise Güvenç’i bırakmayarak Şanlıurfa Belediye Başkanı seçerek vefalarını gösterdiler.
Güvenç’in Belediye Başkanı olmasından sonra bazı vatandaşlar ise Şanlıurfa, ya Güvenç gibi bir vali gelmeyeceğini düşünerek üzülmeye başlamışken Şanlıurfamıza GAP’ın Süper Valisi diye anılan İzzettin Küçük atandı. Allah kendisine öyle bir güç ve zekâ vermiş ki anlatmak mümkün değil.
Şanlıurfa’ya atanır atanmaz gece gündüz demeden çalışan Vali küçük izine bile gitmiyor, günde 3-4 saat yatıyor. Bazı zamanlar makamında kalıyor. Tabi Suriye’deki içi savaşın zorlukları Vali Küçük’ün yükünü daha da arttırdı.  Gece gündüz dinlemeyip sürekli sınıra giden Küçük, hiçbir ayrım yapmadan tüm vatandaşları bağrına basıyor bu zorlu süreci başarıyla yürütüyor. 
Şanlıurfa’da görev yapmak, Şanlıurfa nüfusu kadar bulunan mültecinin yükünün altından kalkmak gerçekten de her valinin yapabileceği bir iş değil. GAP’ın Süper Valisi İzzettin Küçük, gece gündüz demeden çalışarak vatandaşların sorunlarını ve sıkıntılarını gideriyor. İlçeleri, köyleri, mahalleleri, çadır kentleri bir bir gezerek “İşte Devletin Valisi burada  ”  imajını veriyor.
Başta Şanlıurfalılar olmak üzere Vali İzlettin Küçük, Suriyeliler tarafından da oldukça seviliyor. İş adamlarını Şanlıurfa’ya getirterek büyük yatırımlar yapılmasını sağlayan Küçük’ün yaptığı hizmetler anlatmakla da bitmez. 
Şanlıurfa’mıza yaptıkları hizmetlerden dolayı bu 4 valimize tüm Şanlıurfa  adına teşekkür ediyorum. Tabii bu saydığım isimler dışında da Şanlıurfasıza emek veren ve katkısı olan diğer valilerimize de teşekkür ediyorum.
    
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48