Bu anlamda Urfalı hasta özellikle kalabalık nüfus yoğunluğu ve belki de uzak yerleşim merkezlerinden geliniyor olması hesabıyla gelen bir hasta birçok yakını ile de gelmiş oluyor.
 
Kurumlar insanlara hizmet için vardır. Normal şartlarda kurumda işi olan kişi işini çoğu halde kendisi halledip çıktığı için birçok kurumda büyük alanlara sahip bekleme salonları olması şartı aranmaz.
 
Mesela bir nüfus, tapu maliye gibi kurumlarda kimse kolay kolay yanında ikinci şahıslarla gitmez. Buna rağmen orda da zamana yakışır bekleme olanakları sağlanmalı düzenlemeler yapılmalı. Ki bu anlamda Urfa’da ciddi bir problem gözlemlediğimi söyleyemem.
 
Zaten işin esas kısmı bu kurumlar değil de muhakkak ikinci kişilerle gelinmesi gereken tek kurum olan hastanelerde irdelenmesi gereken bir konu bu konu.  Urfa’da resmi ve özel birçok hastane ve sağlık kuruluşu var ayrıca inşası devam eden de olmak üzere eski ile kıyaslanamayacak müthiş gelişmeler yaşanmış durumda. Malum belirli bir yaş üzeri olanlar bilir, özellikle eski SSK hastanesine annemle erkenden gidip ikindileyin çıktığımızı hatırlıyorum ki eksik bir iki ilacıda alabilirsek ne mutlu bize.
 
O günlerden bu günlere çok güzel gelişmeler oldu olmasına ancak kısmen de olsa çözülemeyen küçük bir problem kaldı. Oda hasta yakınlarının bekleme olanakları. Normal şartlarda belki Urfa dışında bu imkânlar pekâlâ yeterli sayılabilse de Urfa çok farklı bir şehirdir.
 
Bu anlamda Urfalı hasta özellikle kalabalık nüfus yoğunluğu ve belki de uzak yerleşim merkezlerinden geliniyor olması hesabıyla gelen bir hasta birçok yakını ile de gelmiş oluyor. Özellikle yaz aylarında gördüğümüz kilimler yan yastıklar ve de bazen köftelerle falan renklenen hastaneler iyi birer muhabbet ortamını sağlamış oluyor. Bu abartı bazen standartların bir hayli üstüne çıksa da biz buyuz. Ya insanlarda ki bu kültürü değiştirmeliyiz ya da uygun insani ortamları hazırlamalıyız.
 
Özellikle hastanelerin inşasında ve düzenlemelerinde planlanması gereken bu konu sanırım koskoca Üniversite hastanesi için hesap edilmemiş ve iş işten geçmiş. Mehmet Akif İnan, SSK ve özeller az çok bu problemi çözmüş olsalar da Üniversite Hastanemiz şehrin içinde sıkışmış kalmıştır. Ayrıca otopark sorunu da ayrı bir konu. Bu aşamada orası için tek yapılması gereken bir an önce oradan taşınılması ve Osmanbey’in binlerce dönümlük geniş arazilerinin içinde güzelce bir yerde yapılması. 
 
Saygılarımla… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49