Öne Çıkanlar sanlıurfa Haliliye Belediyesi Akıllı Ulaşım Sistemleri Şube Müdürlüğü Kuruldu Başkan Canpolat Urfada Kopya Çekerken Suçüstü Yakalandı!

Bu haber kez okundu.

Yeşildirek Kentsel Dönüşüm Projesi Bir Türlü Başlamadı

Yaklaşık 15 senedir kentsel dönüşümü bekleyen mahalle sakinleri kentsel dönüşümden umudunu yitirmiş durumda. Birçok siyasetçinin kendilerine söz verdiğini belirten mahalle sakinleri projenin bir turlu başlamadığından dert yanıyor. Öte yandan yan tarafta bulunan mahallelerde doğalgazlı katlı binalarda otururken Yeşildirek Mahallesi sakinleri yıkık dökük evlerde dönüşümü bekliyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeşildirek Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm Projesi bir türlü başlamadı. 15 senedir kentsel dönüşümü bekleyen mahalle sakinleri kentsel dönüşümden umudunu yitirmiş durumda. Birçok siyasetçinin kendilerine söz verdiğini belirten mahalle sakinleri projenin bir türlü başlamadığından dert yanıyor.

“Çok kişi söz verdi, kimse sözünde durmadı”

Mahalle sakinlerinden ve aynı zamanda muhtar adayı Mehmet Ölmez, “Yeşildirek’e kentsel dönüşüm içi söz verildi. Çok kişi söz verdi, kimse sözünde durmadı. Biz şu anda mağdur durumdayız. Görüntü olarak görüyorsunuz, karşımızda binalar var, doğalgazdan faydalanıyor ama biz faydalanamıyoruz. Yeşildirek halkı olarak üvey evlat muamelesi görüyoruz. İstanbul Kartal’da çökmesiyle hepimizin canı yandı. Hepimiz büyük bir acı yaşadık. Kaçak olmuş, neticede çöktü, canlar yandı, yazık oldu. Yeşildirek Mahallesi canlar yanmadan kimseler ölmeden buna bir an önce el atılmasını istiyoruz. Diyelim ki Yeşildirek için Celalettin Güvenç oldun, Fakıbaba olsun… Bütün başkanlarımızdan kimse peşine düşmedi. Yeşildirek olarak biz böyle mağduruz. Evler çürümüş durumda. Bir an önce bu insanlarımızın mağduriyeti için ya imara açılsın ya kentsel dönüşüm için verilsin. Yazık yani bu insanlara da yazık. Yeşildirek olarak bütün evlere haciz konulmuş. Kimseye bir borcumuz yok. 1350 ev var gecekondu olarak. Yani yazık bu insanların da önü açılsın. Bu mağduriyetler giderilsin. Ya imar için izin versinler ya da kentsel dönüşüm TOKİ gelsin. Seçimden seçime milleti hatırlamayalım. Elimiz vicdanımıza atarak bunları düşünerek yapalım. Belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz bu evlerde otururlar mı” dedi

“Bizim evlerin altından deniz mi geçiyor!”

Mahallede hiçbir şeyin olmadığını söyleyen Ölmez, “Yeşildirek Mahallesi için çok belediye başkanları söz verdi. Kimse sözünde durmadı. Karşımızda 9 katlı bina var. O bina depreme dayanıklı da bizim evlerin altından deniz mi geçiyor! Yeşildirek Mahallesi kurulduğu zaman hiçbir mahalle yoktu. Sırrın’a gidin orada taviye evi, camisi, parkı var. Ama bizim mahallede hiçbir şey yok. Bizim mahallemizin burada 6 bin seçmeni var” ifadelerini kullandı.

“Tarıma elverişli alanlar imara açıldı ama Yeşildirek imara açılmadı”

Tarıma elverişli alanların imara açıldığını belirten Mehmet Ölmez, “Yeşildirek Mahallesinin karşısı Paşabağı Mahallesi tarıma elverişli olan yerler hepsi imara açıldı, apartman yapıldı. Konuklu, Paşabağı, hal pazarı olsun hepsi tarıma elverişli alanlar. Tarıma elverişli alanlar imara açıldı ama Yeşildirek imara açılmadı” sözlerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa Taş 5 yıl önce

Malesef Hiç Muhtar Tipi Yok Sende Sadece Reklamı Seven Birisin..
Kusura Bakma Sen Muhtar Olsan Olacağın Mahalleye Yazık..

banner24

banner49