Öne Çıkanlar ak partı Okullar yarında tatil! canlı skor harran unıversıtesi Eyyübiye ilçesinde ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

Yeşildirek'in Akıbeti Ne Olacak!

14 Yıl önce dönemim Belediye Başkanı eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından kentsel dönüşüm müjdesi verilen mahallede yeni seçim döneminde bile yapılan ihale iptal edildi. Mahalle halkı siyasilerden bıktı, bir çok genel seçim ve yerel secim geçiren ve yeni bir seçim arifesinde olan mahalle halkı verilen kentsel dönüşüm sözlerine artık inanmıyor. Seçim öncesi herkesin gelerek sorunlarla ilgilendiğini belirten Vatandaşlar, “Seçimden önce milletvekilleri belediye başkanları siyasiler hepsi mahalleye geliyor, bize sizin emrinizdeyiz sizin hizmetinizdeyiz diyorlar. seçim bitti mi yüzlerini göremiyoruz,"dediler.

Yeşildirek mahalle sakinleri evlerin yıkık dökük olduğu, hiç bir sosyal alanın ve parkın olmadığı mahalle artık dayanacak güçlerin olmadığının belirten, mahalle sakinleri 14 yıldır sürekli oyalandıklarını ifade ettiler.

14 yılı aşkın süredir bu kararı çıkmasını beklediklerini belirten vatandaşlar. “Evlerimiz kalitesiz betondan olduğu için yıkılma tehlikesi var. Buranın yıkım ihtimali olduğu için yıllardır evlerimize bakım ve masraf yapamıyorduk. Böyle bir protokol imzalanmışsa ve ihalesi yapılmışsa neden iptal oldu, başka ihale olacak mı olmayacak mı hiç bir yetkiliden açıklama yapılmıyor" diye konuştular

Yeşildirek İhalesi İptal Edildi

TOKİ tarafından, Şanlıurfa’nın Yeşildirek Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında inşa edilecek 537 konutun ihalesi iptal edildi.

TOKİ ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokolle Yeşildirek Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışması daha önce başlatıldı. İlk aşamada “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında Karayolları Genel Müdürlüğü mülkiyetinde bulunan taşınmaz ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi mülkiyetinde bulunan toplam 4,7 Ha büyüklüğündeki taşınmazların devri işlemleri gerçekleştirildi. Bu alanda 537 konut ve 44 dükkân inşa edilerek köhnemiş, çarpık yapılaşma bulunan ve yeterli sosyal donatı olmayan alandan hak sahiplerinin tasfiyesi planlandı.

29 Ağustos 2018 Çarşamba günü gerçekleştirilen ihale kapsamında 44 dükkân ile altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyordu.Projedeki konutların 104’ü 2+1, 205’i 3+1 ve 228’i ise 4+1 planında inşa edilecekti, ihalesi yapılan Yeşildirek kentsel dönüşüm projesi TOKİ tarafından iptal edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yasin aldemir 5 yıl önce

valla biz sn tayip erdoğan için oy veriyorduk bu saatten sonra hükümet düşünsün sabrımız kalmadı kira vermekten bıktık asgari ucretlen geçim olmuyor

Avatar
Star 5 yıl önce

Recep tayyip erdogan baskanimiz bil miyor mu ya herkes bitisik nizam yapsin birakin ne 15 yil Allah varr...

Avatar
Star 5 yıl önce

Recep tayyip erdogan baskanimiz bil miyor mu ya herkes bitisik nizam yapsin birakin ne 15 yil Allah varr...

banner24

banner49