Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa urfahaber Başkan Beyazgül fakıbaba

Bu haber kez okundu.

Viranşehir’in Bereketli Toprakları Suya Kavuşuyor

Viranşehir Pompaj Sulaması projesi kapsamında çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, 2024 Yılında 254 Bin 130 Dekar Tarım Arazisi Sulanacak

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Yapılan yatırımlarla Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinin mümbit toprakları su ile buluşmaya, vatandaşların içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Viranşehir’de aralıksız devam eden çalışmalarda önemli bir aşamayı geride bıraktıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, ‘Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. ’dedi.

2024 YILINDA 254 BİN 130 DEKAR TARIM ARAZİSİ SULANACAK

Bu kapsamda; Viranşehir ilçesinde devam eden projelerin muhtevasında bulunan ve büyük ölçüde imalatları tamamlanan 7 adet pompa istasyonu, 1.292 km boru imalatlarının tamamlanmasıyla toplamda 607 bin 797 dekar tarım arazisinin sulanacağını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA 2019 yılından beri yapımı tamamlanıp işletmeye açılan 173 bin 940 dekar tarım arazisinin TİGEM tarafından sulanmakta olduğunu ve bu yıl içerisinde tamamı vatandaş arazisi olan 254 bin 130 dekar tarım arazisinin daha sulanacağını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49