Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa urfahaber Başkan Beyazgül fakıbaba

Bu haber kez okundu.

Vali Şıldak, Şimdi Şanlıurfa' zamanı
Bayram tatili boyunca toplam 55 bin 573 kişiyi ağırlayan Göbeklitepe’ye giden Vali Hasan Şıldak da ilginin Şanlıurfa Turizmi açısından memnuniyet verici olduğunu belirtti. Göbeklitepe ören yerinde verilen hizmetleri yerinde inceleyen Vali Şıldak, gezisi sırasında yaptığı açıklamada; 2019 yılının ‘Göbeklitepe Yılı’ ilan edilmesinden itibaren kazı çalışmalarının gün ışığına çıkarılması ve karşılama ünitelerinin hizmete girmesiyle Göbeklitepe’nin özellikle 2024 yılında ziyaretçi sayısı bakımından patlama yaşadığını kaydetti.

Açıklamasını sürdüren Vali Şıldak, “Turizmde beklentimiz bir hayli yüksek. Şanlıurfa, başta Göbeklitepe ve ondan da önce inanç turizminin kalbi sayılan Balıklıgöl ve çevresi, Harran’daki eserler, Halfeti ve tabi ki müzelerimizin varlığıyla çok yüksek bir turizm potansiyeline sahip. Bu sene de ilimiz dokuz günlük bayram tatili süresince adeta turist akınına uğradı. Aldığımız sayılar oldukça memnun edici düzeyde. Diyebilirim ki dokuz günün sonunda biz Göbeklitepe’de 60 binin üzerinde bir ziyaretçiyi görmüş olacağız. Dün de rekor seviyede bir rakam yakalandı. 14 bine yakın ziyaretçi sadece Göbeklitepe’yi ziyaret etti. Bu Şanlıurfa için yeni sektörün gelişim rotasının Turizm ve Kültür olduğunu bize bir kez daha gösteriyor. Valilik olarak büyük ihtimam gösteriyoruz. Buradaki güvenlik hizmetleri, taşıma hizmetleri, temizlik, düzen ve sistematiğin oturmuş olması da memnuniyet verici. Bugün burada hizmetleri yerinde gördük ve vatandaşlarımızın geri dönüşlerini aldık. Küçük de olsa mevcut aksaklıkların giderilmesi için gerekli önlemleri alacağız. Sezonun dolu dolu geçeceğini tahmin ediyoruz ve inşallah alacağımız yeni tedbirlerle yerli ve yabancı turistler Göbeklitepe’den, Şanlıurfa’dan daha memnun ayrılacaklar. Turizm sektörünün bütün paydaşlarıyla, ilgili kurumlarımız ve belediyelerimizle de görüşerek bu tedbirleri hızlıca hayata geçireceğiz” dedi.

Yerli ve yabancı turistleri Şanlıurfa’yı görmeye davet eden Vali Şıldak, Şanlıurfa’nın özellikle İlkbahar mevsiminde görülmesi gerektiğini sözlerine ekleyerek, “Özellikle bu mevsim tam Şanlıurfa zamanı. Yerli ve yabancı tur acentelerini Şanlıurfa’ya davet ediyorum. Şanlıurfa lezzetleriyle, gastronomisiyle, müziğiyle, kültür eserleriyle ve turizme yönelik bütün unsurlarıyla görülmeye değer. Şimdi bunun tam zamanı, Şimdi Şanlıurfa Zamanı” ifadelerini kullandı.

Göbeklitepe incelemelerinin ardından yerli ve yabancı turistlerin bir diğer uğrak adresi olan Balıklıgöl’e giden Vali Şıldak, bölgeyi gezen turistlerle de sohbet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49