Öne Çıkanlar Haliliye Belediyesi sanlıurfa Başkan Canpolat Akıllı Ulaşım Sistemleri Şube Müdürlüğü Kuruldu Urfada Kopya Çekerken Suçüstü Yakalandı!

Bu haber kez okundu.

"Uyum Biz Bize Sohbetler" Şanlıurfa'da başladı

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) iş birliğinde geçici koruma kapsamındaki Suriyeliler başta olmak üzere uluslararası koruma başvuru ve statü sahipleri ile diğer göçmen grupların yoğun olarak yaşadığı illerde ev sahibi toplum ve yabancı toplumdan geniş bir katılım ile düzenlenen “Uyum Biz Bize Sohbetler” etkinliğin on birincisi Şanlıurfa'da başladı.

Bir otelde düzenlenen “Uyum Biz Bize Sohbetler” etkinliğine Şanlıurfa Vali Yardımcısı Osman Aydoğan ,Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu, Şanlıurfa İl Göç İdaresi Müdürü Fatih Işık’ın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşların üst düzey yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler, yerel ve yabancı kanaat önderleri katıldı.

Program saygı duruşu ve istiklal marşın okunmasıyla başladı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Şanlıurfa İl Göç İdaresi Müdürü Fatih Işık yaptığı konuşmada Şanlıurfa’nın nüfusuna göre en çok Suriyeli misafire ev sahipliği yaptığını belirterek; Göç olgusu hem göç edenler hem de göçmenlere ev sahipliği yapanlara çeşitli sorumluluklar yüklemektedir. Bu sorumlulukların yerine getirilmesinde sosyal iletişim çok önemlidir” diyerek etkinliğin hayırlara vesile olmasını diledi.

İlk Sivil Şehidimiz Suriyeli 9 Aylık Muhammed Omer Bebeği

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Osman Aydoğan," Silahlı kuvvetlerimiz tarafından yapılmış olan Barış Harekatı kapsamında hayatını kaybetmiş olan başta Kahraman Mehmetçiğimize, yine kendi ülkesini savunmak üzere Mehmetçiğimizele beraber Omuz Omuza çarpışmış olan Suriye milli ordusunun değerli mensuplarına Allah'tan rahmet diliyoruz, yine operasyonun başladığı andan itibaren doğrudan sivilleri hedef alarak terör örgütünün attığı havan mermisi ile hayatını kaybetmiş olan ilk sivil şehidimiz olan Suriyeli 9 aylık Muhammed Omer bebeğimizi de bu vesileyle rahmetle minnetle Şükran'la Ülkemiz adına diliyorum. Göç meselesi içerisinde çok değişik hikayeleri barındıran önemli bir meseledir bu hikayenin içinde Mucizeler yer alır yer yer trajik hikayeler yer alır nereden zorluklara yer alır. Siz vatanlarını terk eden Suriyeli kardeşlerimizin sorumluluğu var. Biz sizlere ev sahipliği yapan Bu ülkenin evlatlarını bir sorumluluğu var. Bir de bunu dışarıdan izleyen üç gözlerin sorumluluğu var, süreç bittiğinde herkes şapkasını önüne koyacak ve bu süreçte yaptıklarını yapamadıklarını değerlendirecek ben bu anlamda Şanlıurfa Vali vekili ve Vali Yardımcısı olarak Şanlıurfa adına size ev sahipliği yaptığı için çok önemli kutsal Allah katında sorumlu olan görevi ev sahipliği görevini hakkıyla idame ettirmeye çalıştığı için teşekkür ediyorum"dedi.

Üç Milyon Yedi yüz bin Suriyeliyi Misafir Ediyoruz

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu," Türkiye, ekim ayında insani krize son vermek ve bölgemize yapılan düzensiz göçün kaynağı olan şiddeti ve istikrarsızlığı gidermek adına Barış Pınarı Harekatı'nı gerçekleştirdi. Barış Pınarı Harekatı, Türkiye'nin Suriye'de vekalet savaşlarını sona erdirmesi, bölgeye barış ve istikrar getirmesi açısından ikinci bir şans oldu. Maalesef Avrupa Birliği ve dünyanın sayılı devletleri, Türkiye'nin yapmaya çalıştıklarına destek vermeleri beklenirken İslam dünyası da dahil, Türkiye'yi yalnız bırakmıştır.

Yaklaşık 3 milyon 700 bin Suriyelinin, Türkiye'nin farklı kentlerinde yaşamlarına devam ettiğini kaydeden Kadıoğlu, "Suriye'de birilerinin kendi çıkarları olabilir ama bizim geçmiş dönemlerden gelen tarihi misyonumuzla, orada, Suriyelilerin derdi bizim derdimizdir. Türkiye başka ülkelere benzemiyor. Ülkemizdeki misafirlerimiz, oradaki Suriye halkı da bizim canımızdan bir parça. Çanakkale Savaşı'nda Suriye, Halep, İdlib'den, Suriye'nin farklı bölgelerinden 700'ün üzerindeki şehidi bu topraklar unutmadı. Bizler de çıkarımızla değil, tarihi derinliğimizin bir sorumluluğu olarak sizlerle bu doğrultuda hareket ediyoruz. Türkiye'nin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekat bölgelerinde yaptıkları ortadadır. Bu bölgelerde hayat daha da canlanmaktadır." şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Yerel ve yabancı topluluğun halk oyunları gösterisi ile müzik dinletisinin sundular. Programın devamında Sivil toplum kuruluşları ve belediyelerin sosyal uyumdaki rolü hakkında göçmen hakları ve sosyal uyum Derneği Başkanı Cenk Sarıgöl, Birlikte Yaşam Kültürü hakkında, Türk Akademisyen Dr. Hasan Eşici, Suriyeli Akademisyen Maissa SAYED, Sosyal Uyumda Yerel Çalışmalar hakkında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Göç İşleri Şube Müdürü İbrahim Karatüme bilgilendirme sunumu yaptılar

Ayrıca Suriyeli Ressam Malaz Kad, Suriyeli Üniversite Öğrencisi Maher Hasan hayat hikâyesini paylaşıldı. Suriyeli Resam Sümaya KHADARİ ve Suriyeli Paralimpik Basketbol Oyuncusu Ahmet Kardie’nin başarı videolarına da yer verildi.

Yerel ve yabancı kanaat önderleri başta olmak üzere toplumun her kesiminden insanların katılımı ile sohbet şeklinde gerçekleşecek olan etkinlikte; sosyal uyum alanında mevcut yerel çalışmalar, sosyal uyum alanında yaşanan güçlükler, tavsiyeler, öneriler ve talepler de yer aldı.

.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49