Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa urfahaber Başkan Beyazgül fakıbaba

Bu haber kez okundu.

Urfa Oto Galericiler Taşınıyor!

Kent merkezi Haliliye ilçesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde faaliyet gösteren yaklaşık 300 oto galerici Akabe‘de yapımı tamamlanan siteye taşımaya başladı.

Şanlıurfa Oto Galericiler Kooperatifi Başkanı Mehmet Yaşar Bozkurt," Yeni yerimize bazı esnafımız araçlarını götürdüler. Birçok esnafımız da taşınmak için çalışmalara başladılar. Biz dükkanları yaptık teslim ettik. Esnafımız dükkanlarını şu anda kendileri dekorasyon yapıyorlar. İsteyen esnafımız taşına bilirler. Emeği geçenlere esnafımız adına çok teşekkür ediyorum, bende kendi iş yerimi yeni yerimize taşımaya başladım"dedi.

Bozkurt, “ Tam burada 32 yıl oldu burada ticari faaliyet yapıyoruz, mevcut iş yerimizi başlaymaya başladık, Allah yeni yerimizde bol kazançlar bizlere nasip etsin, esnaf kardeşlerimize bir nebze de olsa örnek olma yönünde iş yerimizi boşaltıyoruz. Çünkü buranın yıkım kararı alındı bir an önce yukarda yeni iş yerimize taşıma sürecini başlattık, Bugün itibariyle ben kendime ait Bozkurt otomotiv boşatmış durumdayım darısı diğer esnafımıza olsun hayırlı uğurlu olsun"dedi.

Türkiye'nin İlk Galerinden Birisi

Şanlıurfa oto-alım sitesi kurulduğunda Türkiye'nin ilk galerisinden birisidir. 1986 yılında site yapıldığında çevresinde bina yoktu, Belirli bir zamandan sonra konutlar yapıldı Şanlıurfa Valiliği, Adliye, İş-KUR ve diğer kamu kurum ve kuruluşları yer aldı,site şehir merkezinde kaldı. Yaklaşık 7 yıl önce 252 dönümlük bir arazi milli emlaktan tahsis edildi. Evren Sanayi ile Akçakale yolu arasında tahsis edilen yerde. 320 adet oto alım sitesi yapıldı. Daha önce bir çok defa açılması planlana sitede taşınmaması tepkilere neden oldu. Kentin en gözde yerinde bulunan fakat alan yetersizliği nedeniyle de iç içe olan oto alım sitesi esnafı, bir çoğu zaman tepkilere neden oldu. Yılan hikayesine dönen alım satım sitesinin taşınması ile birlikte bölgede derin bir nefes alacak, oto alım sitesi esnafı ise yeni yerlerinde rahatlamış olacak.

Oto galericileri Akabe’ye taşındığında Cumhuriyet caddesi ve çevresi biraz olsun nefes alacak. Paşabağı’nda mülkiyeti Vakıflara ait bu işyerlerinin bulunduğu yerler ‘Kentsel dönüşüm’ kapsamında yer alıyor.

Haber: Mustafa Bayar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49