Öne Çıkanlar Türkiyeyi yasa boğan hain saldırıda kahreden detay Haftasonu Mesaisinde De Vatandaşlarla Birlikte Oldu pek çok yeniliği hayata geçirecek Urfada Trafik Kazası sugsat

Bu haber kez okundu.

Urfa'da Fıstık Yüksek Fiyatla Satışa Sunuldu

Urfa fıstığı bu yıl yüksek fiyatı ile tezgâhlarda Urfa’da yılın ilk mahsulü taze fıstığı tezgâhlarda yerini alırken, yüksek fiyatı ile dikkatleri üzerine çekti. Tezgahta kilosu 26 liradan satılıyor.

Türkiye’nin fıstık ambarı olarak bilinen ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayan ilçede, fıstıkların rekoltesinin çok düşük olması başta üreticiler olmak üzere komisyoncuları, baklava sektörünü ve tüketicileri kara kara düşünmeye sevk etti .

Urfa fıstığı, bu yıl geçen yıllara oranla geçte olsa tezgâhlarda görülmeye başlandı. Kent merkezinde çeşitli noktalarda fıstık satışı yapan esnafta yaş fıstık 26 TL’den satılıyor. Vatandaşlar yeni mahsul fıstık fiyatını yüksek bulduğundan dolayı sadece tadımlık olarak alıyor. Geçen yıl fiyatı 12 TL’ye kadar düşen kabuklu yaş taze Urfa fıstığının bu yıl kilosu 26 TL’den satışa sunulurken, fıstık satıcıları, bu yıl fıstık fiyatının rekoltenin düşük olmasından dolayı geçen yıla oranla biraz yüksek olduğunu söyledi.

Anahtar Kelimeler:
UrfaFıstıkAntep
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49