Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa urfahaber Başkan Beyazgül fakıbaba

Bu haber kez okundu.

Urfa'da Fetö Dosyaların Yüzde 70’i Tamamlandı
Şanlıurfa’ya geçtiğimiz Temmuz ayı atanan Başsavcı Sadi Doğan, basın mensupları ile bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başsavcı Doğan, FETÖ ve Suriyeliler üzerinden gelen sorulara yoğunlaştı. Şanlıurfa genelinde FETÖ ile ilgili gelen soruşturmaların yüzde 70’lık diliminin tamamlandığını ve ellerinde Bin 402 kışı hakkında ise davanın açıldığını belirtti. Bu davalarda gözaltına alınan kişilerden 650 tanesinin tutuklu olarak yargılandığını ellerinde ise şuanda 3 bin 200 kişinin soruşturmalarının devam ettiğini ifade etti.
Şanlıurfa’da bütün sorunları çözmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Başsavcı Sadi Doğan, her türlü sorun ve sıkıntı ile durmadan mücadele edeceklerini söyledi.
19 Temmuz’da Şanlıurfa’ya atanan Başsavcı Sadi Doğan, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Şanlıurfa’nın bütün sorunlarını çözmek için çabaladıklarını belirten Başsavcı Doğan, Şanlıurfa’da FETÖ davalarına ilişki bilgi verdi.
‘Adliyelik bütün sorunları çözme çabasında olacağız’
Açıklamalarında şunlara yer veren Başsavcı Sadi Doğan, “Daha önce Siverek ilçesinde Cumhuriyet savcısı olarak görev yaptığım için Şanlıurfa’nın sorunlarını biliyoruz. Ancak bugün savcılık görevinin çok üstünde üzerimize görev düşüyor. İldeki sorunları çözme makamındayız. Adliyelik bütün sorunları çözme çabasında olacağız. Şanlıurfa’da geçmişe göre aileler arasında husumetlerin azaldığını biliyoruz. Bu kan davaları gibi husumetlerin de bitmesi adına devletin diğer birimleriyle birlikte yapmaya hazırız. Şanlıurfa’da bu husumetlerde sanki öldürme bir yücelikmiş gibi bir görüntü vardır. Bu görüşün yıkılması için gazetecilerden ciddi anlamda destek bekleniyor.” dedi.
‘Şu anda yargı içindeki büyük problemler çözüldü’
15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde büyük bir ihanetin gerçekleştirildiğini söyleyen Başsavcı Sadi Doğan, “Ancak yargımız öncelikle içindeki pislikleri, hainleri temizleyerek bugünlere geldi. Şu anda yargı içindeki büyük problemler çözüldü. Yargının yanında ülke içindeki problemleri de gidermeye devam ediyor. FETÖ davalarında kurunun yanında yaşın da yanmaması için çaba gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz. Biz istiyoruz ki dokunduğumuz herkes FETÖ’cü olsun, onun için dokunulsun. Yargılansın ve mahkûm olsun. Delili zayıf olan birini gözaltına almayalım.” dedi.
‘650 tutuklunun yargılanması devam ediyor’
“3 terör ağır ceza mahkemesi kurulmuştur.” Diyen Sadi Doğan, “Son olarak 5. Ve 6. mahkememiz kurulmuş. Bu kalan dosyaların da bir an önce bitirmek istiyoruz. Mahkemelere bin 402 kişi hakkında dava açtık, bunların yaklaşık 650 kadar tutuklu olarak yargılanmaları devam ediyor. Elimizde de yaklaşık 3 bin 200 kişi kadar soruşturması devam eden kişi var. Ancak bunların çoğu ya takipsizlik kararı verilen ya da yeterince delil bulunamayan kişilerdir. Yine Burdur’da darbeye teşebbüs anlamında açılmış davalarımız var. Bu da tüm hızla devam ediyor.” diye konuştu.
‘233 Suriyeli cezaevinde bulunuyor’
Tutuklu bulunan Suriyelilerin de verilerini açıklayan Doğan, “Zaman zaman basında Suriyelilerin suça karışmaları ya da toplumu etkilemeleri haberlerini görüyoruz. Ancak biz bahsedilenden daha az suça karıştıklarını düşünüyoruz. Bizim verilerimize göre 233 Suriyeli tutuklu. Ama cezaevlerimizde toplam tutuklu sayısı 4 bin civarındadır. Bunların içinde 233’ü Suriyelidir. 233’ten 83’ü terör suçundan tutukludur. Suriyeliler elbette suç işleyecek ama bu suçlar ülkemizi ve Şanlıurfa’mızı sıkıntıya sokacak büyüklükte olamaz. Bunlar olduğunda devletimiz tedbirini hemen alıyor. Bu nedenle Şanlıurfalıların Suriyeliler konusunda rahat olmalarını istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49