Öne Çıkanlar Vali Erin trafık kazası memurlara ve işçilere toplu para iadesi müjdesi geldi. abıt demır oto alım satım

Bu haber kez okundu.

Urfa'da Başarılı Kist Ameliyatı
Ameliyat operasyonunu gerçekleştiren Op. Dr. Bülent Sezgin, ilk defa bu kadar büyük bir endometrioma kist (çikolata kisti) ile karşılaştığını ifade etti.
17 yaşındaki bekar bir hasta karın ağrısı ve karında şişkinlik şikayeti ile Özel Metrolife Hastanesine başvurdu. Yapılan tetkiklerde sol yumurtalığında kaynaklanan yaklaşık 15 cm’lik kistlik kitle olduğu tespit edildi.
Hasta, Op. Dr. Bülent Sezgin tarafından yapılan başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşturuldu. Hastaya başarılı bir operasyonla sol yumurtalığındaki kist başarılı bir operasyonla yumurtalığa zarar verilmeden çıkartıldı. Hasta 2 gün sonra şifa ile taburcu edildi. Hastanın kistinin çikolata kisti (endometrioma) olduğu anlaşıldı. İlk defa bu kadar büyük bir endometrioma kist ile karşılaştığını aktaran Op. Dr. Bülent Sezgin bu kistler hakkında önemli bilgiler verdi.
Sezgin, “Bu kistlerin kasık ağrısı adet düzensizliği ilişki sırasında ağrı infertilife nedeni olabilir. Bu kistler nadiren olabilirler. Genellikle kistin içinde koyu renkli bir sıvı vardır. Genellikle etraf dokulara tüplere ve bağırsaklara yaygın yapışıklık gösterir. Teşhiste muayene ve ultrason önemli yer tutar. Kanda tümör belirtileri olan ca 125 yükselir. Kesin tanı ameliyatla ile çıkarılan kist dokusunun patolojik incelenmesi ile konur” dedi.

Anahtar Kelimeler:
UrfaHastaneMetrolıfe
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emsns 2 yıl önce

Benim 4 santim kistim var hiç bir doktora guvenip bucak altina giremiyorum

banner24

banner49

banner48