Öne Çıkanlar Haliliye Belediyesi Akıllı Ulaşım Sistemleri Şube Müdürlüğü Kuruldu sanlıurfa Urfada Kopya Çekerken Suçüstü Yakalandı! sanlıurfaü

Bu haber kez okundu.

Urfa'da barış yemeği

Olay, 8 Temmuz 2016 yılında Eyyübiye ilçesi Mance Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, akraba oldukları ileri sürülen iki grup arasında alacak meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışma sırasında kimin silahından çıktığı henüz belirlenemeyen kurşunlar Hayati Çiftçi (28) isabet yaralanan Çifçti olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı, Hayati Çiftçi yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtulmayarak hayatını kaybetti.

Bu olayın ardından Çiftçi ile Yılmaz Aşireti arasında kan davası başladı İki aşiret arasında 1 yıl başlayan kan davasının daha fazla sürmemesi için devreye Mehmet Yıldırım, İbrahim Çiftçi, M. Emin Ateş, ve Yakup Esmer'in kan davalı aileleri barışa ikna etmesinin ardından Sultan sarayında Barış töreni düzenlendi. Barış törenine Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Hüdapar il başkanı Lokman Yalçın Çiftçi, Yılmaz aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Barış yemeğinde konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Bir kan davası daha barışla sonuçlandı araya giren herkese teşekkür ediyorum"dedi.

Çiftçi ailesine mensup Ahmet Çiftçi ile Yılmaz ailesine mensup Mehmet Yılmaz'ın el sıkışmasının ardından 2 aşiret mensupları da birbirleriyle el sıkışıp barıştılar. Eski Suruç müftüsü İbrahim İslamoğlu okunan barış duasının ardından Barış töreni ikram edilen barış yemeğiyle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49