Öne Çıkanlar Vali Erin trafık kazası memurlara ve işçilere toplu para iadesi müjdesi geldi. abıt demır oto alım satım

Bu haber kez okundu.

Terzilik mesleği hazır giyim karşısında yok oluyor

Kentte terzilik ısmarlama elbise diken yerine tamir işiyle uğraşmak oldu Kazancın azalmasından dolayı çoğu terzi konfeksiyon işine başladı

TERZİLİK MESLEĞİ HAZIR GİYİM KARŞISINDA YOK OLUYOR

Şanlıurfa'da terzilik mesleğini sürdüren esnaflar, artık tabandan terzilerin yetişmediğini belirterek, mesleklerinin yavaş yavaş yok olduğunu söylediler. Geçmiş yıllarda elbise diktirebilmek için vatandaşların kuyruğa girdiği, özellikle bayramlarda babaların çocukları ile birlikte giderek takım elbise ve pantolon diktirdiği terziler, şimdilerde ise yaşam mücadelesi veriyor. Yeni neslin terzilik mesleğine ilgi göstermemesi ve yeni ustaların yetişmemesinden yakınan terziler, yetkililerin buna el atması gerektiğini söylediler.

TERZİLİK MESLEĞİ YOK OLUYOR

Mesleğin geldiği durumu anlatan 36 yıllık terzi Mehmet Taşalan “Mesleğimiz kaybolmaya yüz tutmuş durumda. Şimdilerde tamir işleri ile ayakta kalmaya gayret gösteriyoruz” diyor.

Hazır giyim sektörünün yaygın olmadığı dönemlerde vatandaşların elbise diktirebilmek için sıraya girdikleri ve siparişlerini alabilmek için günlerce beklemek zorunda kaldığı terziler, şimdilerde eski günleri arar oldu. Bir zamanlar takım elbise dikimi yapan terzi esnafı şimdilerde tamirat işleri yaparak ayakta kalmaya çalışıyor. Terzi esnafı, eski bir meslek olan terziciliğin gelişen teknoloji karşısında hazır giyime direndiğini dile getiriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48