Öne Çıkanlar cıftcı ekıncı muhammed cıhangır çubukcu 3 Yaralı çocuklar süs havuzlarına yüzüyor

Bu haber kez okundu.

ŞUSKİ Elektrikleri kesti

Dicle Elektrik tarafından yapılan tüm uyarılara rağmen izinsiz kazı yaparak yeraltı kablolarının patlamasına neden olanlar yüzünden Şanlıurfa’da vatandaşlar elektriksiz kaldı. Merkez Karaköprü ilçesine bağlı Seyrantepe mahallesinde ŞUSKİ’nin(Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon ve İçme Suyu) yüklenici firması tarafından Dicle Elektrik Dağıtım’a haber verilmeden yapılan kazı sırasında iş makineleri, yeraltı elektrik kablosunu patlattı.

Daha Önce Uyarı Yapılmıştı

Gerek yerel yönetimlerin altyapı çalışmaları, gerekse inşaat çalışmaları nedeniyle yapılan izinsiz kazılar yüzünden iletim hatları ve yer altı kablolarının ciddi biçimde zarar görmesi üzerine Dicle Elektrik Dağıtım tarafından daha önce uyarılar yapılmıştı.

Yapılan uyarılarda, enerji şirketine haber verilmeden yapılan izinsiz kazı çalışmaları sırasında yeraltı kablolarının patladığı ve bu yüzden vatandaşların elektriksiz kalarak mağdur olduğuna dikkat çekilerek, bu tür kazı çalışmalarında mutlak surette izin alınması istenmişti. Yapılan tüm uyarılara rağmen uyarıları dikkate almayan kişi veya kurumların, izinsiz kazı yaparak yeraltı kablolarına zarar vermeye devam ettiklerini belirlendi.

Çalışmalar Devam Ediyor

Son olarak Şanlıuraf’nın merkez Karaköprü ilçesine bağlı Seyrantepe (Maşuk) Mahallesinde ŞUSKİ için yapılan kazı sırasında, iş makinelerinden biri yeraltından geçen iletim hattını patlattı.

Yaşanan olay sonrası Seyrantepe ve Akpiyar Mahallelerinde enerji kesintisi yaşanırken, Dicle Elektrik ekipleri, kesinti yaşanan yerlere gerekli onarım yapılıncaya kadar geçici olarak ring şebekelerinden elektrik vermek zorunda kaldılar. Hasar gören kabloların yeniden devreye alınması için Dicle Elektrik onarım ekipleri çalışmalara başladı.

Anahtar Kelimeler:
UrfaSuskıElektrık
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49