Öne Çıkanlar sanlıurfa Haliliye Belediyesi Akıllı Ulaşım Sistemleri Şube Müdürlüğü Kuruldu Başkan Canpolat Urfada Kopya Çekerken Suçüstü Yakalandı!

Bu haber kez okundu.

Sınırda Suriyelilerin Tepkisi
Haseke Milli Devrim ve Muhalefet Güçleri Birliği Derneği öncülüğünde, aralarında Suriyeli Kürtlerin de bulunduğu yüzlerce sığınmacı, yoğun güvenlik önlemleri altında sınırın sıfır noktasında toplanarak sınırın karşı tarafında bulunan Haseke kentine bağlı Rasulayn ilçesindeki terör örgütünü protesto etti.
Ceylanpınar ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde Suriye sınırına yakın bulunan alanda toplanan dernek üyesi Suriyeliler, terör örgütü PKK/PYD'yi protesto etti. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ellerinde dövizler taşıyan sığınmacılar, Özgür Suriye Ordusu lehine sloganlar atarak PKK/PYD ve destekçilerine tepki gösterdi. Düzenlenen protesto'da sınırda ve alanda güvenlik güçleri sıkı önlem alırken, Suriye tarafından sivil insanlar protesto gösterilerini izledi. Protestoya katılan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, şöyle konuştu:
Suriye'den yaşanan zulmün en kısa zamanda son bulmasını ümit ettiğini kaydenen Başkan Atilla, şunları söyledi: "Bugün Ceylanpınar'da 87 bine yakın Suriyeli mülteci kardeşimiz bulunuyor. Bugüne kadar hiç bir sorun ve sıkıntı yaşamadık. Ceylanpınarlı ensar kardeşlerime de teşekkür ediyorum. Kardeşçe geçindiler. Gönüllerini birbirlerine açtılar.İnşallah bu zulüm en kısa zamanda son bulacak ve memleketlerine kavuşmuş olacaklar.Ceylanpınar Belediye Başkanı olarak ben de Suriyeli kardeşlerimizin PYD'yi kınama mitingine destek verdim. Bizler de Suriyeli kardeşlerimizle beraberiz. Onların sıkıntılarını paylaşıyoruz."
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde bütün Müslümanların zulümlerden kurtulacağını söyleyen Başkan Atilla, yaşanan zulümlere ses çıkarmayan İslam ülkelerini de şu cümlelerle kınadı: "Bugün bu kadar İslam ülkesi var ancak haykıran tek lider var o da Recep Tayip Erdoğan ve haykıran tek ülke var o da Türkiye. Sözde Müslüman liderleri Myanmar'da zulme maruz kalan Müslümanlar için ses çıkarmıyorlar. Allah'u Teala mahşer gününde bu sessizliğin hesabını soracaktır."dedi.

Anahtar Kelimeler:
UrfaSurıyeSınır
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49