Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa urfahaber Başkan Beyazgül fakıbaba

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfalı çiftçilere hibe destekli çeltik tohumu dağıtıldı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde çeltik üretimi yapan çiftçilere Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce uygulanan Tarım Arazilerinin Etkinleştirilmesi projesinde, Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bakanlıkça kabul edilen ‘çeltik üretimini geliştirme projesi’ hayata geçirildi.

Çeltikte önemli bölgelerden biri olan Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde üreticilere yüzde 75 hibe destekli ve sertifikalı 11 ton çeltik dağıtımı yapıldı.

Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy ve Siverek Ziraat Odası Başkanı Ahmet Ersin Bucak’ın katılımında Siverek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde Çeltik Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi (2024 yılı TAKE) kapsamında çeltik tohumu dağıtımı yapıldı.

ÇİFTÇİLERE HİBE DESTEKLİ ÇELTİK TOHUMU DAĞITILDI

Çeltik üretimi yapılan İlçede bulunan Söylemez, Karabahçe, Örgülü olmak üzere 3 mahallede çeltik üretimi yapan üreticilere %75 devlet destekli %25 üretici kaynaklı olarak 600 dekar alanda 11 Bin 040 kilogram çeltik tohumu dağıtımı yapıldı.

Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada;

“İl Müdürümüz Mehmet AKSOY katılımında Siverek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzde Çeltik Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi (2024 yılı TAKE) kapsamında çeltik tohumu dağıtımı yapılmıştır.

Çeltik üretimi yapılan Söylemez,Karabahçe,Örgülü olmak üzere 3 mahallede çeltik üretimi yapan üreticilerimize %75 devlet destekli %25 üretici kaynaklı olarak 600da alanda 11.040kg çeltik tohumu dağıtımı yapılmıştır”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49