Öne Çıkanlar urfa urfa haber polis sanlıurfa kaza

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa`dan Suriye`ye akan su gerçeği

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinin başında gelen Harran Ovası'nda bilinçsiz yapılan tarım faaliyetleri ve sulama nedeniyle ovaya verilen suyun bir kısmı Suriye'ye akıyor.

Harran Ovasından ve Akçakale bölgesindeki tahliye kanallarından Suriye'ye akın su ile binlerce dönüm arazi sulanılacağı yetkiler tarafından belirtildi.

Harran ve Akçakale Ovası, yanlış sulama nedeniyle yavaş yavaş çoraklığa teslim olduğu dikkatlerden kaçmazken çiftçilerin ise daha iyi ürün elde etmek için yaptıkları bilinçsiz sulama çoraklığa davetiye çıkarıyor. Bilinçsiz sulamanın toprakta çoraklaşmaya ve taban suyunun yükselmesine neden olduğunu tarım yetkililerine bildirilmesine rağmen, vahşi ve bilinçsiz sulamadan dolayı araziler yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Harran ve Akçakale bölgesinden Suriye topraklarına akan su da geçmiş yıllara göre artış gösteriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49