Öne Çıkanlar muhammed cıhangır çubukcu Alın teri ve emek en yüce değerdir sanlıurfa haber ekıncı 1 Mayısı işçilerle kutladı

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfa'da Sıcak Hava Etkili Oldu

Kentte Hayatı olumsuz yönde etkileyen sıcaklar nedeniyle gündüz saatlerinde cadde ve sokaklarda sakinlik görüldü. Sıcakların etkisinden korunmak isteyen vatandaşlar kent merkezindeki parklar ile Balıklıgölde gölge alanları tercih etti. Sıcak havadan etkilenen çocuklar ise süs havuzlarında serinlemeye çalıştı. Gölgede 45 dereceyi aşan sıcaklar, güneşte ise 55 dereceyi buldu. kentin en işlek caddelerinden biri olan Atatürk Bulvarı sıcak hava nedeniyle cadde boş kaldı.

Kentte son günlerde artan hava sıcaklıkları kentte yaşamı olumsuz etkiledi. Hava sıcaklığının gölgede 43 derece olduğu kentte güneşte 55 dereceyi bularak rekor kırdı. Kavurucu sıcaklar Şanlıurfa'da etkisini iyiden iyiye gösterdi. Kentte araçlardaki termometreler 55 dereceyi gösterdi. Termometreyi gören sürücüler şaşkınlık yaşarken, araç klimalarının bile bunaltıcı sıcaklar karşısında etkisiz kaldığı gözlemlendi. Sıcaktan en çok etkilenen çocuklar ise gördükleri süs havuzları ve kanal gibi sularda tehlikeli serinlemeye çalışıyor.

Sıcaklardan bulandığı için kanala girdiklerini söyleyen Çocuklar, " Yüzmeyi çok iyi biliyorum, ama sulama kanalı yine de tehlikeli. Çok sıcak olduğu için yüzüyorum tehlikeli olduğunu biliyoruz burada geçen yıl bir arkadaşımız boğuldu. Güneş kavuruyor bizleri bizde serinlemek için mecburen kanalı kullanıyoruz" dediler.

Uzmanlar, çöl sıcaklarından yaşlı ve çocukların etkilenmemesi için mümkün olduğunca dışarı çıkmamaları ve bol bol su içmeleri tavsiyesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49