Öne Çıkanlar urfa haber polis kaza Urfa belediye başkanı koronaya yakalandı Şanlıurfada cuma namazı kılındı!

Bu haber kez okundu.

Saklı kalmış şifa kaynağı karanfilin 6 önemli etkisi

Önemli bir baharat türü olan karanfil, düzenli şekilde kullanıldığında hoş aromasından ziyade iyi bir şifa kaynağı da oluyor. Gerektiği değeri görmeyen karanfil aslında saklı kalmış bir sağlık iksiri...

Sindirim sistemini düzenler

Sindirim enzimlerinin salgılanmasını artırır. Böylelikle sindirim sisteminin doğru bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Aynı zamanda iyi bir bulantı kesicidir. Mideniz bulandığı an ağzınıza atıp çiğneyebilir ya da toz haline getirerek tüketebilirsiniz.

Karaciğer sağlığını korur

Karaciğerin dostu karanfil yağıdır. Karanfil yağında bulunan öjenol maddesi, karaciğer fonksiyonlarına iyi gelir.

Diş ağrısını geçirir

Anestezik özelliği sayesinde diş ağrılarını hafifletir. Bunun için ağrıyan dişin üzerine bir adet karanfil bastırmanız yeterlidir.

Bağışıklık sistemini sigortalar

Beyaz kan hücrelerini artırır, bu sayede çelik gibi bağışıklık sistemi yaratır. Mikroplarla savaşarak gribe yakalanmayı engeller.

Antienflamatuar özelliği bulunur

Karanfilde bulunan eugenol bileşeni, antienflamatuar özellik sağlar. Özellikle baş ağrısının geçmesinde etkisi büyüktür.

Antibakteriyeldir

E.coli ve stafilokok bakterilerine karşı etkilidir. Bu faydası Buenos Aires Üniversitesi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda ortaya konmuştur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49